Цвајта: Келн осмицом угазио Дрезден!

Теро(р)де! Већ 20 голова у сезони! Ласога и ХСВ протутњали Саксонијом.

Фудбал 10.11.2018 | 16:45
Цвајта: Келн осмицом угазио Дрезден!
Терор поново влада немачком Цвајтом, а има лик Симона Теродеа!

Није га било нигде у три последње утакмице, Келн је због тога патио јако, али данас је Теродеочигледно решио да све надокнади у свом, препознатљивом стилу! Келн је разнео у парампарчад Динамо из Дрездена резултатом 8:1 (2:0), а Тероде је поново уписао хет-трик - други ове сезоне! Невероватно звучи, али после само 14 утакмица прекаљени голгетер стоји на чак 20 голова откако се лопта закотрљала по савршено покошеним теренима немачке друголигашке дружине. 

Какву бруку је претрпео Динамо, дуго ће се о овоме причати. Гости нису успели да издрже ни три минута, пошто је Џон Кордоба начео мрежу и погурао Келн ка првом тријумфу после четири лигашка неуспеха. Међутим, ништа није најављивало да би у Келну могао да се догоди овакав меч. До краја првог дела Тероде је уписао први од своја три поготка на утакмици, па се на одмор отишло код резултат 2:0. Међутим, онда је Динамо упао у олујне воде и доживео бродолом. Тек што се кренуло са центра у другом полувремену Тероде је закуцао лопту још једном, брзо га је испратио Кордоба својим другим поготком на мечу, да би немачки репрезентативац Јонас Хектор повисио резултат на 5:0 у 57. минуту утакмице.

Нису гости стигли ни да се опораве од канонаде, а већ је било 6:0. Стрелац поново - Тероде! Ипак, ту није био крај. После силовитог налета домаћина опао је ритам утакмице, али голова није мањкало. Луис Шауб је, чинило се, поставио коначни резултат у 78. минуту, али је Хектор новим хицем уништио Дрезден. Погодак младог Бариша Атика средином другог дела дошао је само као недовољна утеха...

Уз убедљиву победу Келна истакао се и Хамбургер, који је на крилима Пјер Мишела Ласоге крстарио до треће победе у низу и четврте у минулих пет кола и славио на гостовању Ауеу резултатом 3:1 (1:1).

Већ у 21. минуту Ласога је довео госте у вођство после добре асистенције Каледа Нарија, мада је Ауе узвратио експресно преко Фандриха.

Готово цело једно полувреме чекали су навијачи на стадиону Шпаркасен Ерцгебирг нови погодак на утакмици, а онда је у 63. минуту Нари потврдио добру форму и поред асистенције дописао и гол. Неколико тренутака касније Бејкери Џата поставио је коначни резултат и задржао Хамбургер на врху табеле.

ЦВАЈТА - 13. КОЛО

Петак
Сандхаузен - Дуизбург 0:0

Падерборн - Холштајн Кил 4:4 (3:1)
/Геј 1, Клемент 9, Золински 41, 90 - Шиндлер 6, 80пен, Сера 71, Милинг 75/

Субота

Ауе - Хамбургер 1:3 (1:1)
/Фандрих 23 – Ласога 21, Нари 63, Џата 72/

Келн - Динамо Дрезден 8:1 (2:0)
/Кордоба 3, 51, Тероде 43, 46, 61, Хектор 57, 86, Шауб 78 - Атик 72/

Санкт Паули - Хајденхајм 1:1 (0:0)
/Верман 61 – Шнатерер 52/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар