Cvajta: Keln osmicom ugazio Drezden!

Tero(r)de! Već 20 golova u sezoni! Lasoga i HSV protutnjali Saksonijom.

Fudbal 10.11.2018 | 16:45
Cvajta: Keln osmicom ugazio Drezden!
Teror ponovo vlada nemačkom Cvajtom, a ima lik Simona Terodea!

Nije ga bilo nigde u tri poslednje utakmice, Keln je zbog toga patio jako, ali danas je Terodeočigledno rešio da sve nadoknadi u svom, prepoznatljivom stilu! Keln je razneo u paramparčad Dinamo iz Drezdena rezultatom 8:1 (2:0), a Terode je ponovo upisao het-trik - drugi ove sezone! Neverovatno zvuči, ali posle samo 14 utakmica prekaljeni golgeter stoji na čak 20 golova otkako se lopta zakotrljala po savršeno pokošenim terenima nemačke drugoligaške družine. 

Kakvu bruku je pretrpeo Dinamo, dugo će se o ovome pričati. Gosti nisu uspeli da izdrže ni tri minuta, pošto je Džon Kordoba načeo mrežu i pogurao Keln ka prvom trijumfu posle četiri ligaška neuspeha. Međutim, ništa nije najavljivalo da bi u Kelnu mogao da se dogodi ovakav meč. Do kraja prvog dela Terode je upisao prvi od svoja tri pogotka na utakmici, pa se na odmor otišlo kod rezultat 2:0. Međutim, onda je Dinamo upao u olujne vode i doživeo brodolom. Tek što se krenulo sa centra u drugom poluvremenu Terode je zakucao loptu još jednom, brzo ga je ispratio Kordoba svojim drugim pogotkom na meču, da bi nemački reprezentativac Jonas Hektor povisio rezultat na 5:0 u 57. minutu utakmice.

Nisu gosti stigli ni da se oporave od kanonade, a već je bilo 6:0. Strelac ponovo - Terode! Ipak, tu nije bio kraj. Posle silovitog naleta domaćina opao je ritam utakmice, ali golova nije manjkalo. Luis Šaub je, činilo se, postavio konačni rezultat u 78. minutu, ali je Hektor novim hicem uništio Drezden. Pogodak mladog Bariša Atika sredinom drugog dela došao je samo kao nedovoljna uteha...

Uz ubedljivu pobedu Kelna istakao se i Hamburger, koji je na krilima Pjer Mišela Lasoge krstario do treće pobede u nizu i četvrte u minulih pet kola i slavio na gostovanju Aueu rezultatom 3:1 (1:1).

Već u 21. minutu Lasoga je doveo goste u vođstvo posle dobre asistencije Kaleda Narija, mada je Aue uzvratio ekspresno preko Fandriha.

Gotovo celo jedno poluvreme čekali su navijači na stadionu Šparkasen Ercgebirg novi pogodak na utakmici, a onda je u 63. minutu Nari potvrdio dobru formu i pored asistencije dopisao i gol. Nekoliko trenutaka kasnije Bejkeri Džata postavio je konačni rezultat i zadržao Hamburger na vrhu tabele.

CVAJTA - 13. KOLO

Petak
Sandhauzen - Duizburg 0:0

Paderborn - Holštajn Kil 4:4 (3:1)
/Gej 1, Klement 9, Zolinski 41, 90 - Šindler 6, 80pen, Sera 71, Miling 75/

Subota

Aue - Hamburger 1:3 (1:1)
/Fandrih 23 – Lasoga 21, Nari 63, Džata 72/

Keln - Dinamo Drezden 8:1 (2:0)
/Kordoba 3, 51, Terode 43, 46, 61, Hektor 57, 86, Šaub 78 - Atik 72/

Sankt Pauli - Hajdenhajm 1:1 (0:0)
/Verman 61 – Šnaterer 52/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar