Не презива се џаба Стерлинг...!

Сити одлучио да награди Енглеза за сјајну форму.  Шта све можеш да урадиш за седам дана са 343. 000 евра у џепу? Финансијски рај за Рахима Стерлинга, који је продужио сарадњу са Манчестер Ситијем до 2023. године.

Фудбал 11.11.2018 | 22:30
Не презива се џаба Стерлинг...!
Када вам у презимену стоји новац (фунте), суђено је и да их буде!

Рахим Стерлинг је због сјајне форме у Манчестер ситију заслужио нови уговор с "грађанима", па је актуелни продужен за још три сезоне (до 2023. године), уз повећање зараде којом скаче на листи најплаћенијих играча Премијер лиге.

Енглески нападач, који игра нарочито добро од доласка Пепа Гвардиоле, пристао је на 300.000 фунти недељно, па ће тако од њега више зарађивати само Месут Озил и Алексис Санчез.

На годишњем нивоу то значи 15.600.000 фунти за Стерлинга, без бонуса, док нешто више зарађују поменути првотимци Арсенала и Алексиса Санчеза, док место у првих десет попуњавају још Пол Погба, Кевин де Брујне, Ромелу Лукаку, Серхио Агуеро, Хари Кејн, Ријад Махрез и Еден Азар (последњепоменути имају око 200.000 недељно).

Сити је довео Стерлинга за 49 милиона фунти из Ливерпула у лето 2015. године да би овај након нешто слабијег почетка каријере на "Етихаду" потпуно експлодирао прошле сезоне.

Постигао је 23 гола у свим такмичењима и био један од најзаслужнијих за освајање титуле у Премијер лиги, често головима у финишу меча, док је ове сезоне већ забележио по седам голова и асистенција у 14 мечева.

Бројни хвалоспеви Ђозепа Гвардиоле на рачун Рахима Стерлига дефинитивно су и материјализовани. Ас Манчестер Ситија ставио је параф са клубом са Етихада до 2023. године, а на основу њега недељно ће зарађивати 300.000 фунти или нешто више од 343.000 евра.

Енглеском репрезентативцу је претходни истицао крајем следеће сезоне, тако да су челници Грађана експресно реаговали и Стерлинга учинили једним од најплаћенијих енглеских фудбалера у Премијер лиги.

"Драго ми је што сам потписао нови уговор. Мој развој у овом клубу је невероватан. Чим сам дошао у клуб знао сам да је ово прави избор за мене. Заиста се исплатили и срећан и захвалан свима због тога", рекао је Стерлинг.

Брзоноги офанзивац Манчестер Ситија стигао је из Ливерпула 2015. године за обештећење од 49.000.000 евра. Прошле сезоне је постигао 23 гола, али се чини да у овој игра најзрелије у досадашњем току каријере.

"Ово је значајан тренутак за клуб. Рахим се драстично побољшао у последње две сезоне и сада је један од најбољих играча Премијер лиге. Његова статистика говори своју причу, брз је, снажан и одличан испред гола - поседује све што вам је потребно у данашњем фудбалу. Сви смо задовољни што ће своју будућност посветити Ситију", рекао је директор фудбала Манчестер Ситија Чики Бегиристајн.

Стерлинг је прве фудбалске кораке остварио у Квинс Парк Ренџерсу, а у Ливерпул је стигао са 16 година (фебруар 2010) за обештећење од 700.000 евра. Вансеријске могућности је показао управо на Енфилду, али је фудбалски сазрео тек под диригентском палицом Ђозепа Гвардиоле. Сјајни Каталонац му је прво улио самопоуздање, а постепено је унапређивао и његов нападачки квалитет, па је Стерлинг у овим тренуцима изузетно близу циља да постане комплетан нападач.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар