Ne preziva se džaba Sterling...!

Siti odlučio da nagradi Engleza za sjajnu formu.  Šta sve možeš da uradiš za sedam dana sa 343. 000 evra u džepu? Finansijski raj za Rahima Sterlinga, koji je produžio saradnju sa Mančester Sitijem do 2023. godine.

Fudbal 11.11.2018 | 22:30
Ne preziva se džaba Sterling...!
Kada vam u prezimenu stoji novac (funte), suđeno je i da ih bude!

Rahim Sterling je zbog sjajne forme u Mančester sitiju zaslužio novi ugovor s "građanima", pa je aktuelni produžen za još tri sezone (do 2023. godine), uz povećanje zarade kojom skače na listi najplaćenijih igrača Premijer lige.

Engleski napadač, koji igra naročito dobro od dolaska Pepa Gvardiole, pristao je na 300.000 funti nedeljno, pa će tako od njega više zarađivati samo Mesut Ozil i Aleksis Sančez.

Na godišnjem nivou to znači 15.600.000 funti za Sterlinga, bez bonusa, dok nešto više zarađuju pomenuti prvotimci Arsenala i Aleksisa Sančeza, dok mesto u prvih deset popunjavaju još Pol Pogba, Kevin de Brujne, Romelu Lukaku, Serhio Aguero, Hari Kejn, Rijad Mahrez i Eden Azar (poslednjepomenuti imaju oko 200.000 nedeljno).

Siti je doveo Sterlinga za 49 miliona funti iz Liverpula u leto 2015. godine da bi ovaj nakon nešto slabijeg početka karijere na "Etihadu" potpuno eksplodirao prošle sezone.

Postigao je 23 gola u svim takmičenjima i bio jedan od najzaslužnijih za osvajanje titule u Premijer ligi, često golovima u finišu meča, dok je ove sezone već zabeležio po sedam golova i asistencija u 14 mečeva.

Brojni hvalospevi Đozepa Gvardiole na račun Rahima Sterliga definitivno su i materijalizovani. As Mančester Sitija stavio je paraf sa klubom sa Etihada do 2023. godine, a na osnovu njega nedeljno će zarađivati 300.000 funti ili nešto više od 343.000 evra.

Engleskom reprezentativcu je prethodni isticao krajem sledeće sezone, tako da su čelnici Građana ekspresno reagovali i Sterlinga učinili jednim od najplaćenijih engleskih fudbalera u Premijer ligi.

"Drago mi je što sam potpisao novi ugovor. Moj razvoj u ovom klubu je neverovatan. Čim sam došao u klub znao sam da je ovo pravi izbor za mene. Zaista se isplatili i srećan i zahvalan svima zbog toga", rekao je Sterling.

Brzonogi ofanzivac Mančester Sitija stigao je iz Liverpula 2015. godine za obeštećenje od 49.000.000 evra. Prošle sezone je postigao 23 gola, ali se čini da u ovoj igra najzrelije u dosadašnjem toku karijere.

"Ovo je značajan trenutak za klub. Rahim se drastično poboljšao u poslednje dve sezone i sada je jedan od najboljih igrača Premijer lige. Njegova statistika govori svoju priču, brz je, snažan i odličan ispred gola - poseduje sve što vam je potrebno u današnjem fudbalu. Svi smo zadovoljni što će svoju budućnost posvetiti Sitiju", rekao je direktor fudbala Mančester Sitija Čiki Begiristajn.

Sterling je prve fudbalske korake ostvario u Kvins Park Rendžersu, a u Liverpul je stigao sa 16 godina (februar 2010) za obeštećenje od 700.000 evra. Vanserijske mogućnosti je pokazao upravo na Enfildu, ali je fudbalski sazreo tek pod dirigentskom palicom Đozepa Gvardiole. Sjajni Katalonac mu je prvo ulio samopouzdanje, a postepeno je unapređivao i njegov napadački kvalitet, pa je Sterling u ovim trenucima izuzetno blizu cilja da postane kompletan napadač.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar