Двојица на танком леду, долазе три појачања из ЛШ!

Реал на зиму троши 200. 000. 000 евра, прва опција је у Милану! Мауро Икарди никад ближи Мадриду, таленти из Јужне Америке тек на лето.

Фудбал 11.11.2018 | 23:15
Двојица на танком леду, долазе три појачања из ЛШ!
Септембар 2017. У канцеларији председника је најпре Иско Аларкон. Две седмице касније Марко Асенсио. Обојица излазе насмејани. Како и не би, кад су продужетком сарадње са Реалом се осигурали повишицу и, чинило се, лагодну будућност. У међувремену су освојили трећу узастопну Лигу шампиона, међутим...

Живот је непредвидив, па се тако двојица асова само годину и кусур касније налазе на танком леду и већ се увелико помиње да би могли да буде део продајног пакета уколико Флорентино Перезостане при ставу да већ на зиму реконструише екипу. Последњи дани упућују на закључак да на „Сантјаго Бернабеу“ не верују двојици везиста као прошле године. Руку на срце, већ су се променила двојица тренера, међутим, потези Сантјага Соларија су више него индикативни. Откако је преузео екипу после дебакла у Класику, Аргентинац је потиснуо Иска у други план. Није га водио на гостивање Мелиљи у Купу краља, држао га на клупи две трећине првенственог меча са Ваљадолидом, а у Плзењу му није дао шансу против Викторије ни кад је резултат био комотан по правка Европе. С друге стране, Асенсио је играо више (156 минута), али ни он у Чешкој није добио шансу, па је мадридски Ас забринут за судбину двојице репрезентативаца.

Поготово што се не причао први пут и њиховом лошем статусу, можда и жељи да напусте клуб. Нису једини, јер иако то не желе јавно да саопште, голман Кејор Навас (скрајнут после доласка Тиба Куртое) и Лука Модрић (игра очајно после Мундијала и нереализованог тренафера у Интер) су преостала двојица која „копају“ рукама и ногама не би ли се преселили на неку другу дестинацију, потражи нови изазов у каријерама. Прича око Модрића и миланског великана и даље је актуелна, Неразури га желе, он је спреман да се пресели у Италију и не би било изненађење да се то деси већ у јануару. Костарикански голман, захваљујући својој репутаицји, такође, може да пронађе ангажман, па је потребно пролуфтирати свлачионицу.

Марка уверава да ће Реал већ на зиму покушати да појача екипу и да је Перез добио позитиван одговор капитена Серхија Рамоса да су новајлије потребне. Шпекулише се да ће краљевски клуб потрошити око 200.000.000 евра на појачања, а на руку му иде и нови пропис УЕФА, који дозвољава потписе чак тројице играча који су током јесени играли у Лиги шампиона за други клуб и њихово несметано појављивање на новој адреси у елитном такмичењу. То значи да би Реал са екстра квалитетом напао четврту узастопну европску круну, а прва мета на том плану је, наводно Мауро Икарди. Аргентински шпиц се уклапа у профил играча какав је Мадриђанима потребан после одласка Кристијана Роналда у Јувентус, способан да постиже голове у серији и излечи видљиву неефикасност с почетка сезоне, а на руку Флорентину Перезу иду две чињенице. Прва, Маурито није потписао нови уговор са Интером, а ако већ Лука Модрић има толику жељу да се пресели у Интер, могуће је да баш на тај начин олакша још један посао на релацији Милан – Мадрид.

Реал је већ капарисао Бразилца Родрига и Аргентинца Паласиоса, међутим, сва је прилика да ће младе наде остати у Јужној Америци све до следећег лета, док би Еспањолов штопер Марио Ермосао стигао за само 7.500.000. Буџет за појачања додатно би се проширио евентуалним продајама Иска и(ли) Асенсија. А онда би прохтеви Ванда Наре, супруге и заступника Маура Икардија, могли без проблема да се испуне.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар