Dvojica na tankom ledu, dolaze tri pojačanja iz LŠ!

Real na zimu troši 200. 000. 000 evra, prva opcija je u Milanu! Mauro Ikardi nikad bliži Madridu, talenti iz Južne Amerike tek na leto.

Fudbal 11.11.2018 | 23:15
Dvojica na tankom ledu, dolaze tri pojačanja iz LŠ!
Septembar 2017. U kancelariji predsednika je najpre Isko Alarkon. Dve sedmice kasnije Marko Asensio. Obojica izlaze nasmejani. Kako i ne bi, kad su produžetkom saradnje sa Realom se osigurali povišicu i, činilo se, lagodnu budućnost. U međuvremenu su osvojili treću uzastopnu Ligu šampiona, međutim...

Život je nepredvidiv, pa se tako dvojica asova samo godinu i kusur kasnije nalaze na tankom ledu i već se uveliko pominje da bi mogli da bude deo prodajnog paketa ukoliko Florentino Perezostane pri stavu da već na zimu rekonstruiše ekipu. Poslednji dani upućuju na zaključak da na „Santjago Bernabeu“ ne veruju dvojici vezista kao prošle godine. Ruku na srce, već su se promenila dvojica trenera, međutim, potezi Santjaga Solarija su više nego indikativni. Otkako je preuzeo ekipu posle debakla u Klasiku, Argentinac je potisnuo Iska u drugi plan. Nije ga vodio na gostivanje Melilji u Kupu kralja, držao ga na klupi dve trećine prvenstvenog meča sa Valjadolidom, a u Plzenju mu nije dao šansu protiv Viktorije ni kad je rezultat bio komotan po pravka Evrope. S druge strane, Asensio je igrao više (156 minuta), ali ni on u Češkoj nije dobio šansu, pa je madridski As zabrinut za sudbinu dvojice reprezentativaca.

Pogotovo što se ne pričao prvi put i njihovom lošem statusu, možda i želji da napuste klub. Nisu jedini, jer iako to ne žele javno da saopšte, golman Kejor Navas (skrajnut posle dolaska Tiba Kurtoe) i Luka Modrić (igra očajno posle Mundijala i nerealizovanog trenafera u Inter) su preostala dvojica koja „kopaju“ rukama i nogama ne bi li se preselili na neku drugu destinaciju, potraži novi izazov u karijerama. Priča oko Modrića i milanskog velikana i dalje je aktuelna, Nerazuri ga žele, on je spreman da se preseli u Italiju i ne bi bilo iznenađenje da se to desi već u januaru. Kostarikanski golman, zahvaljujući svojoj reputaicji, takođe, može da pronađe angažman, pa je potrebno proluftirati svlačionicu.

Marka uverava da će Real već na zimu pokušati da pojača ekipu i da je Perez dobio pozitivan odgovor kapitena Serhija Ramosa da su novajlije potrebne. Špekuliše se da će kraljevski klub potrošiti oko 200.000.000 evra na pojačanja, a na ruku mu ide i novi propis UEFA, koji dozvoljava potpise čak trojice igrača koji su tokom jeseni igrali u Ligi šampiona za drugi klub i njihovo nesmetano pojavljivanje na novoj adresi u elitnom takmičenju. To znači da bi Real sa ekstra kvalitetom napao četvrtu uzastopnu evropsku krunu, a prva meta na tom planu je, navodno Mauro Ikardi. Argentinski špic se uklapa u profil igrača kakav je Madriđanima potreban posle odlaska Kristijana Ronalda u Juventus, sposoban da postiže golove u seriji i izleči vidljivu neefikasnost s početka sezone, a na ruku Florentinu Perezu idu dve činjenice. Prva, Maurito nije potpisao novi ugovor sa Interom, a ako već Luka Modrić ima toliku želju da se preseli u Inter, moguće je da baš na taj način olakša još jedan posao na relaciji Milan – Madrid.

Real je već kaparisao Brazilca Rodriga i Argentinca Palasiosa, međutim, sva je prilika da će mlade nade ostati u Južnoj Americi sve do sledećeg leta, dok bi Espanjolov štoper Mario Ermosao stigao za samo 7.500.000. Budžet za pojačanja dodatno bi se proširio eventualnim prodajama Iska i(li) Asensija. A onda bi prohtevi Vanda Nare, supruge i zastupnika Maura Ikardija, mogli bez problema da se ispune.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar