ИТА: Фиорентина навикла на 1:1!

Пинамоти "пројектилом" у финишу "пробушио мрежу" Фиорентине! Фудбалери Фиорентине и Фрозинонеа одиграли су нерешено 1:1 у мечу 12. кола италијанске Серије А.  Пинамонти устрелио Виолу, Фиорентина осуђена на 1:1! Екипа Стефана Пиолија узела само бод на стадиону Бенито Стирпе.

Фудбал 09.11.2018 | 23:35
ИТА: Фиорентина навикла на 1:1!
Фиорентини само бод у гостима против Фрозинонеа, у првом мечу 12. кола Серије А.

Леп ударац главом Бенасија, али и не тако добра одбрана Марка Спортијела олакшали су пут до вођства Фиорентини.

Кијеза је у 47. минуту добро центрирао са левог крила, а Бенаси реализовао акцију.

Фрозиноне до бода долази у финишу меча, када је Данило Содимо комбиновао са Андреом Пинамотијем, а овај други лансирао лопту у рашље гола Фиорентине.

За "Виолу" је цео меч на десном беку одиграо Никола Миленковић. Фиорентина је после овог ремија седма на табели Серије А са 17 бодова, док је Фрозиноне 18. са седам бодова.

Четврти узастопни реми Фјорентине и четврти пут узастопно - 1:1. Овог пута за то је био одговоран Андреа Пинамонти, који је сјајним голом у 89. минуту донео вредан бод екипи Морена Лонга и обрадовао домаћу публику на стадиону Бенито Стирпе - 1:1 (0:0).

Гости још јендом нису одиграли перфектан меч, серија од већ пет утакмица без победе би могла да забринеСтефана Пиолија, али Виоли је мало и недостајало среће. Након гола Марка Бенасија деловало је да гости имајучисту ситуацију пред собом, али им је недостајао још један гол како би осигурали бодове.

Ипак, онда је уследио потпуни шок. Један од ретких удараца ка голу Албана Лафона био је практично неодбрањив. Интеров ђак Андреа Пинамонти одапео је стрелу са 25 метара и на сјајан начин постигао други погодак у сезони.

Читав меч на позицији десног бека у екипи Фиорентине играо је Никола Миленковић, док је Душан Влаховић у последња три минута заменио Ђованија Симеонеа, али није успео да промени ситуацију након шокантног поготка домаћина.

Фиорентина полако губи корак за водећим тимовима, док би Фрозиноне, ако настави са добрим играма, ускоро могао да побегне из опасне зоне. Екипа Морена Лонга је шест од својих седам бодова у овој сезони освојила у последња четири кола (три ремија и победа).

Ушла је Фиорентина као фаворит у дуел са Фрозинонеом, екипом која је уочи 12. кола Серије А заузимала претпосљедње мјесто на табели, али је на крају морала да се задовољи бодом.

Водила је "виола" до 89. минута, промашивала своје шансе, а онда је стигла казна.

Сјајан, милиметарски прецизан шут упутио је резервиста Андреа Пинамонти из велике удаљености, а лопта се закопрцала иза леђа Албана Лафонта, голмана гостију.

Претходно, гости нису упутили нити један шут ка противничком колу у првих 45 минута, али су зато већ у другом минуту наставка стигли до предности.

Вођство гостима, које је потрајало до самог финиша, осигурао је Марко Бенаси.

Фрозиноне је у серији од четири меча без пораза (побједа и три ремија), док је Фиорентина и четврти меч у низу одиграла без побједника. Занимљиво, сви сусрети завршени су резултатом 1:1.

СЕРИЈА А - 12. КОЛО:

Фрозиноне - Фиорентина 1:1 (0:0)
/Пинамонти 89 - Бенаси 47/

У суботу:

Торино - Парма (15.00)
СПАЛ - Каљари (18.00)
Ђенова - Наполи (20.30)

У недјељу:

Аталанта - Интер (12.30)
Кјево - Болоња (15.00)
Емполи - Удинезе
Рома - Сампдорија
Сасуоло - Лацио (18.00)
Милан - Јувентус (20.30)

ТАБЕЛА: Јувентус 31, Интер 25, Наполи 25, Милан 21, Лацио 21, Сасуоло 18, Фиорентина (+1) 17, Торино 17, Рома 16, Аталанта 15, Сампдорија 15, Парма 14, Ђенова 14, Каљари 13, СПАЛ 12, Удинезе 9, Болоња 9, Фрозиноне (+1) 7, Емполи 6, Кјево -1*.

*НАПОМЕНА Италијанска федерација казнила је Кјево одузимањем три бода.

Извор: Б92/мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар