ITA: Fiorentina navikla na 1:1!

Pinamoti "projektilom" u finišu "probušio mrežu" Fiorentine! Fudbaleri Fiorentine i Frozinonea odigrali su nerešeno 1:1 u meču 12. kola italijanske Serije A.  Pinamonti ustrelio Violu, Fiorentina osuđena na 1:1! Ekipa Stefana Piolija uzela samo bod na stadionu Benito Stirpe.

Fudbal 09.11.2018 | 23:35
ITA: Fiorentina navikla na 1:1!
Fiorentini samo bod u gostima protiv Frozinonea, u prvom meču 12. kola Serije A.

Lep udarac glavom Benasija, ali i ne tako dobra odbrana Marka Sportijela olakšali su put do vođstva Fiorentini.

Kijeza je u 47. minutu dobro centrirao sa levog krila, a Benasi realizovao akciju.

Frozinone do boda dolazi u finišu meča, kada je Danilo Sodimo kombinovao sa Andreom Pinamotijem, a ovaj drugi lansirao loptu u rašlje gola Fiorentine.

Za "Violu" je ceo meč na desnom beku odigrao Nikola Milenković. Fiorentina je posle ovog remija sedma na tabeli Serije A sa 17 bodova, dok je Frozinone 18. sa sedam bodova.

Četvrti uzastopni remi Fjorentine i četvrti put uzastopno - 1:1. Ovog puta za to je bio odgovoran Andrea Pinamonti, koji je sjajnim golom u 89. minutu doneo vredan bod ekipi Morena Longa i obradovao domaću publiku na stadionu Benito Stirpe - 1:1 (0:0).

Gosti još jendom nisu odigrali perfektan meč, serija od već pet utakmica bez pobede bi mogla da zabrineStefana Piolija, ali Violi je malo i nedostajalo sreće. Nakon gola Marka Benasija delovalo je da gosti imajučistu situaciju pred sobom, ali im je nedostajao još jedan gol kako bi osigurali bodove.

Ipak, onda je usledio potpuni šok. Jedan od retkih udaraca ka golu Albana Lafona bio je praktično neodbranjiv. Interov đak Andrea Pinamonti odapeo je strelu sa 25 metara i na sjajan način postigao drugi pogodak u sezoni.

Čitav meč na poziciji desnog beka u ekipi Fiorentine igrao je Nikola Milenković, dok je Dušan Vlahović u poslednja tri minuta zamenio Đovanija Simeonea, ali nije uspeo da promeni situaciju nakon šokantnog pogotka domaćina.

Fiorentina polako gubi korak za vodećim timovima, dok bi Frozinone, ako nastavi sa dobrim igrama, uskoro mogao da pobegne iz opasne zone. Ekipa Morena Longa je šest od svojih sedam bodova u ovoj sezoni osvojila u poslednja četiri kola (tri remija i pobeda).

Ušla je Fiorentina kao favorit u duel sa Frozinoneom, ekipom koja je uoči 12. kola Serije A zauzimala pretposljednje mjesto na tabeli, ali je na kraju morala da se zadovolji bodom.

Vodila je "viola" do 89. minuta, promašivala svoje šanse, a onda je stigla kazna.

Sjajan, milimetarski precizan šut uputio je rezervista Andrea Pinamonti iz velike udaljenosti, a lopta se zakoprcala iza leđa Albana Lafonta, golmana gostiju.

Prethodno, gosti nisu uputili niti jedan šut ka protivničkom kolu u prvih 45 minuta, ali su zato već u drugom minutu nastavka stigli do prednosti.

Vođstvo gostima, koje je potrajalo do samog finiša, osigurao je Marko Benasi.

Frozinone je u seriji od četiri meča bez poraza (pobjeda i tri remija), dok je Fiorentina i četvrti meč u nizu odigrala bez pobjednika. Zanimljivo, svi susreti završeni su rezultatom 1:1.

SERIJA A - 12. KOLO:

Frozinone - Fiorentina 1:1 (0:0)
/Pinamonti 89 - Benasi 47/

U subotu:

Torino - Parma (15.00)
SPAL - Kaljari (18.00)
Đenova - Napoli (20.30)

U nedjelju:

Atalanta - Inter (12.30)
Kjevo - Bolonja (15.00)
Empoli - Udineze
Roma - Sampdorija
Sasuolo - Lacio (18.00)
Milan - Juventus (20.30)

TABELA: Juventus 31, Inter 25, Napoli 25, Milan 21, Lacio 21, Sasuolo 18, Fiorentina (+1) 17, Torino 17, Roma 16, Atalanta 15, Sampdorija 15, Parma 14, Đenova 14, Kaljari 13, SPAL 12, Udineze 9, Bolonja 9, Frozinone (+1) 7, Empoli 6, Kjevo -1*.

*NAPOMENA Italijanska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Izvor: B92/mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar