БЛ: Хановер дочекао "комшијско" славље!

Два пенала обележила победу Хановера над Волфсбургом.  Фудбалери Хановера победили су Волфсбург резултатом 2:1 на домаћем терену у 11. колу немачке Бундеслиге.  Први пут од јануара 2014. године, Хановер у дербију Доње Саксоније поразио Волфсбург.  Вукови играли, Хановер славио! Чудан меч на премијери 11. кола Бундеслиге.

Фудбал 09.11.2018 | 23:28
БЛ: Хановер дочекао "комшијско" славље!
Хановер је у оба полувремена постигао по један гол и забележио веома битну, другу победу у сезони.

Први се у листу стрелаца уписао Маина у 31. минуту и са минималном предношћу домаћина се отишло на паузу.

Гости из Волфсбурга су били бољи у наставку игре, али не и конкретнији, па је на 2:0 повисио Бебу из пенала у 62. минуту.

Нови једанаестерац досуђен је у 81. минуту, овога пута за Волфсбург. Лопту је на белу тачку ставио Вегхорст и погодио, те унео наду гостујућим навијачима да могу до бода у последњих десет минута игре.

Ипак, Хановер се добро бранио и успео да издржи до последњег судијског звиждука.

Упркос томе што је победио Хановер је и даље у зони испадања, док је Волфсбург "закуцан" за средину табеле.

Фудбалери Хановера чекали су од јануара 2014. године на тријумф против Волфсбурга и коначно су га дочекали.

У првом мечу 11. кола Бундеслиге:

ХАНОВЕР - ВОЛФСБУРГ 2:1 (1:0)

Хановер је тако, послије осам сушних утакмица, у којима су само три пута успио да избјегне пораз, обрадовао своје навијаче у комшијском дербију Доње Саксоније.

У првих пола часа игре било је неколико узбуђења, а домаћи су први стигли до гола.

Иљас Бебу идеално је послужио Линтона Мајну, а 19-годишњак лијепим волеј ударцем погодио за 1:0. Младом везисти био је то први бундеслигашки гол у сениорској каријери.

Претходно су и гости тресли противничку мрежу, али је гол Јунуса Малија поништен због очигледног играња руком у зачетку акције, па је судија послије употребе ВАР-а исправно поступио поништивши погодак.

Покушавали су гости доћи до изједначења, али су послије сат времена игре поново били приморани на капитулацију. Бразилац Вилијам несмотрено је реаговао, срушио у свом шеснаестерцу Марвина Бакалорца, а прецизан извођач најстроже казне био је Бебу, асистент код првог гола.

Голман домаћих Михаел Есер неколико пута био је на мети гостујућих играча, али нису успјели да га савладају. Иако су фудбалери Волфсбурга већим дијелом меча били конкретнији, шансе су успјели да крунишу поготком тек десетак минута прије краја. И то са 11 метара.

Поново је Есер бриљантно одбранио, али је Мико Алборноз срушио Бобија Вуда, а Вут Вегхорст са пенала преполовио предност домаћина.

До краја није било већих узбуђења, па је Хановер коначно забиљежио тријумф у дуелима са Волфсбургом.

На осам утакмица заредом Хановер није успео да савлада Вукове из Волфзбурга; на четири од пет претходних сусрета ни гол им нису дали. И вечерас чета Бруна Лабадије надиграла је једну од својих омиљених муштерија али и поред тога успела је да изгуби - 1:2!    

Доминирао је Волфзбург барем 80 одсто времена, имао неупоредиво више опасних напада, више удараца ка голу, више удараца у оквир гола... Све је било узалуд. Гол који је постигао млади Линтон Маина (први у каријери у Бундеслиги) за вођство домаћег састава пресекао је госте у 31. минуту. Бебу је лепо центрирао, а 19-годишњи везиста све лепо испратио, сачекао лопту на волеј и опалио прецизно - 1:0. 

Није много требало Волфзбургу да се опорави и настави по старом. У финишу првог полувремена поново шансе ређају гости, али голман Хановера Михаел Езер чуда прави и спасава свој тим. 

Нсу Вукови клонули ни после другог поготка домаћих у 63. минуту. Иљас Бебу је погодио са беле тачке пошто је претходно Вилијам срушио Бакалорца. Тек од тог момента Волфзбург је успоставио тоталну доминацију. За 2:1 погодио је холандски нападач Вут Вегхорст такође са беле тачке. Играо се 82. минут. Преостало време Хановер се грчевито брани, а гости кидишу. Узалуд поново. Езер све брани. И сва три бода остају у Хановеру. 

Тек други тријумф екипе Андреаса Брајтенрајтера који омогућује бодовно прикључење екипама које се боре за опстанак...   

БУНДЕСЛИГА - 11. КОЛО:

Хановер - Волфсбург 2:1 (1:0)
/Мајна 31, Бебу 62 пен - Вегхорст 82 пен/

У суботу:

Хофенхајм - Аугзбург (15.30)
Вердер - Борусија Менхенгладбах
Фрајбург - Мајнц
Фортуна - Херта
Нирнберг - Штутгарт
Борусија Дортмунд - Бајерн Минхен (18.30)

У недјељу:

РБ Лајпциг - Бајер Леверкузен (15.30)
Ајнтрахт - Шалке (18.00)

ТАБЕЛА: Борусија Дортмунд 24, Борусија Менхенгладбах 20, Бајерн Минхен 20, РБ Лајпциг 19, Ајнтрахт 17, Вердер 17, Хофенхајм 16, Херта 16, Аугзбург 13, Фрајбург 13, Волфсбург (+1) 12, Мајнц 12, Бајер Леверкузен 11, Шалке 10, Нирнберг 10, Хановер (+1) 9, Фортуна 5, Штутгарт 5.

Извор: Б92/мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар