BL: Hanover dočekao "komšijsko" slavlje!

Dva penala obeležila pobedu Hanovera nad Volfsburgom.  Fudbaleri Hanovera pobedili su Volfsburg rezultatom 2:1 na domaćem terenu u 11. kolu nemačke Bundeslige.  Prvi put od januara 2014. godine, Hanover u derbiju Donje Saksonije porazio Volfsburg.  Vukovi igrali, Hanover slavio! Čudan meč na premijeri 11. kola Bundeslige.

Fudbal 09.11.2018 | 23:28
BL: Hanover dočekao "komšijsko" slavlje!
Hanover je u oba poluvremena postigao po jedan gol i zabeležio veoma bitnu, drugu pobedu u sezoni.

Prvi se u listu strelaca upisao Maina u 31. minutu i sa minimalnom prednošću domaćina se otišlo na pauzu.

Gosti iz Volfsburga su bili bolji u nastavku igre, ali ne i konkretniji, pa je na 2:0 povisio Bebu iz penala u 62. minutu.

Novi jedanaesterac dosuđen je u 81. minutu, ovoga puta za Volfsburg. Loptu je na belu tačku stavio Veghorst i pogodio, te uneo nadu gostujućim navijačima da mogu do boda u poslednjih deset minuta igre.

Ipak, Hanover se dobro branio i uspeo da izdrži do poslednjeg sudijskog zvižduka.

Uprkos tome što je pobedio Hanover je i dalje u zoni ispadanja, dok je Volfsburg "zakucan" za sredinu tabele.

Fudbaleri Hanovera čekali su od januara 2014. godine na trijumf protiv Volfsburga i konačno su ga dočekali.

U prvom meču 11. kola Bundeslige:

HANOVER - VOLFSBURG 2:1 (1:0)

Hanover je tako, poslije osam sušnih utakmica, u kojima su samo tri puta uspio da izbjegne poraz, obradovao svoje navijače u komšijskom derbiju Donje Saksonije.

U prvih pola časa igre bilo je nekoliko uzbuđenja, a domaći su prvi stigli do gola.

Iljas Bebu idealno je poslužio Lintona Majnu, a 19-godišnjak lijepim volej udarcem pogodio za 1:0. Mladom vezisti bio je to prvi bundesligaški gol u seniorskoj karijeri.

Prethodno su i gosti tresli protivničku mrežu, ali je gol Junusa Malija poništen zbog očiglednog igranja rukom u začetku akcije, pa je sudija poslije upotrebe VAR-a ispravno postupio poništivši pogodak.

Pokušavali su gosti doći do izjednačenja, ali su poslije sat vremena igre ponovo bili primorani na kapitulaciju. Brazilac Vilijam nesmotreno je reagovao, srušio u svom šesnaestercu Marvina Bakalorca, a precizan izvođač najstrože kazne bio je Bebu, asistent kod prvog gola.

Golman domaćih Mihael Eser nekoliko puta bio je na meti gostujućih igrača, ali nisu uspjeli da ga savladaju. Iako su fudbaleri Volfsburga većim dijelom meča bili konkretniji, šanse su uspjeli da krunišu pogotkom tek desetak minuta prije kraja. I to sa 11 metara.

Ponovo je Eser briljantno odbranio, ali je Miko Albornoz srušio Bobija Vuda, a Vut Veghorst sa penala prepolovio prednost domaćina.

Do kraja nije bilo većih uzbuđenja, pa je Hanover konačno zabilježio trijumf u duelima sa Volfsburgom.

Na osam utakmica zaredom Hanover nije uspeo da savlada Vukove iz Volfzburga; na četiri od pet prethodnih susreta ni gol im nisu dali. I večeras četa Bruna Labadije nadigrala je jednu od svojih omiljenih mušterija ali i pored toga uspela je da izgubi - 1:2!    

Dominirao je Volfzburg barem 80 odsto vremena, imao neuporedivo više opasnih napada, više udaraca ka golu, više udaraca u okvir gola... Sve je bilo uzalud. Gol koji je postigao mladi Linton Maina (prvi u karijeri u Bundesligi) za vođstvo domaćeg sastava presekao je goste u 31. minutu. Bebu je lepo centrirao, a 19-godišnji vezista sve lepo ispratio, sačekao loptu na volej i opalio precizno - 1:0. 

Nije mnogo trebalo Volfzburgu da se oporavi i nastavi po starom. U finišu prvog poluvremena ponovo šanse ređaju gosti, ali golman Hanovera Mihael Ezer čuda pravi i spasava svoj tim. 

Nsu Vukovi klonuli ni posle drugog pogotka domaćih u 63. minutu. Iljas Bebu je pogodio sa bele tačke pošto je prethodno Vilijam srušio Bakalorca. Tek od tog momenta Volfzburg je uspostavio totalnu dominaciju. Za 2:1 pogodio je holandski napadač Vut Veghorst takođe sa bele tačke. Igrao se 82. minut. Preostalo vreme Hanover se grčevito brani, a gosti kidišu. Uzalud ponovo. Ezer sve brani. I sva tri boda ostaju u Hanoveru. 

Tek drugi trijumf ekipe Andreasa Brajtenrajtera koji omogućuje bodovno priključenje ekipama koje se bore za opstanak...   

BUNDESLIGA - 11. KOLO:

Hanover - Volfsburg 2:1 (1:0)
/Majna 31, Bebu 62 pen - Veghorst 82 pen/

U subotu:

Hofenhajm - Augzburg (15.30)
Verder - Borusija Menhengladbah
Frajburg - Majnc
Fortuna - Herta
Nirnberg - Štutgart
Borusija Dortmund - Bajern Minhen (18.30)

U nedjelju:

RB Lajpcig - Bajer Leverkuzen (15.30)
Ajntraht - Šalke (18.00)

TABELA: Borusija Dortmund 24, Borusija Menhengladbah 20, Bajern Minhen 20, RB Lajpcig 19, Ajntraht 17, Verder 17, Hofenhajm 16, Herta 16, Augzburg 13, Frajburg 13, Volfsburg (+1) 12, Majnc 12, Bajer Leverkuzen 11, Šalke 10, Nirnberg 10, Hanover (+1) 9, Fortuna 5, Štutgart 5.

Izvor: B92/mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar