ЕЛ: Фенер се ''ишчупао'', ПАО добио атински дерби!

Барса ниже победе, Атина се "зелени"! Каталонци у Подмосковљу остварили четврти узастопни тријумф. ПАО славио против највећег ривала.  Фенер "ишчупао" тријумф у Шпанији! Екипа Жељка Обрадовића славила на традиционално тешком гостовању - у Виторији.  ПАО се разбудио, ОАКА је експлодирала, ОИимпијакос је погнуте главе отишао кући.  Зелени славили у дербију шестог кола Евролиге са 93:80.

Кошарка 09.11.2018 | 23:21
ЕЛ: Фенер се ''ишчупао'', ПАО добио атински дерби!
Након непријатног почетка и узастопних пораза против ЦСКА и Гран Канарије, Барселона Светислава Пешића је ухватила прави ритам у Евролиги.

Тријумфима против Бајерна, Дарушафаке и Макабија, Каталонци су овог петка додали и успех у Русији:

Химки - Барселона 80:87 (23:19, 15:19, 21:29, 21:20)

Егал меч у Подмосковљу одлучен је у последња четири минута, током којих су Анте Томић, Тома Ертел и Крис Синглтон вођство свог тима 76:75 претворили у значајнијих 84:78 пред последњи минут.

Алексеј Швед покушао је потом да закува завршницу, али је промашио све три тројке до истека времена, након што их је претходно сабрао пет из осам покушаја. Он је завршио меч као најбољи стрелац са 27 поена, испред саиграча Тонија Крокера са 17.

За домаће није наступио српски "плеј" Стефан Марковић.

Са друге стране, Ертел је за Барселону постигао 18 поена, Синглтон и Томић по 16 и у статистици се такође види да су били јако важни фактори још једног успеха Пешићевог тима.



Неколико сати касније, Атина је остала "зелена", јер је ПАО у великом дербију победио највећег ривала:

Панатинаикос - Олимпијакос 93:80 (21:23, 20:25, 26:14, 26:18)

Иако су црвено-бели у дворани "ОАКА" имали седам поена предности на полувремену, тим Ћавија Пасквала је након паузе заиграо још јаче на обе стране терена. Колико је био важан нападачки допринос (52 поена), толико је значајна била и чврста одбрана Танасиса Адетокумба на Василису Спанулису.

Док је вече одмицало, домаћин је био све расположенији у нападу, а офанзивно су га предводили Лукас Лекавичијус са 17 поена, Ник Калатес са 14, Адетокумбо са 12, као и Мет Лоџески и Џејмс Гист са по 10.

Са друге стране, Јоргос Принтезис постигао је 26 поена, одиграо сјајно (индекс 34!), али ипак недовољно за "брејк". Двоцифрени учинак међу гостима имали су и Јанис Тима са 17 поена и српски центар Никола Милутинов са 11.

Панати је ово друга победа у низу, док је Олимпијакос у слабијој форми, јер је у последња четири кола тријумфовао само једном.

“Горела” је ОАКА, Панатинаикос је нокаутирао Олимпијакос у првом овосезонском окршају грчких великана. Зелени су у великом дербију шестог кола Евролиге савладали екипу из Пиреја са 93:80.

Била је ово четврта победа Панатинаикоса у такмичењу, док је Олимпијакос уписао трећи пораз. Уједно, Зелени су уписали трећи тријумф заредом на свом терену против највећег ривала.

Црвено-бели су се одлично држали у првом полувремену, иако традиционално није имала подршку навијача у хали највећег ривала.

У том периоду искусни Јоргос Принтезис и Јанис Тима носили су игру Олимпијакоса и били су најзаслужнији што за вођство од 44:35.

Ипак, у самом финишу друге четвртине домаћи су почели да се буде и враћају у живот, а било је јасно да нас чека узбудљив наставак.

Серијом 18:14 у трећој деоници кошаркаши Панатинаикоса, предвођени Лукасом Лекавичијусом, направили су велики преокрет и стекли двоцифрену предност.

Само на старту последњег квартала Олимпијакос је пришао на минус три, а онда су Папапетру, Калатес и Џејмс Гист додали гас како би одбили тај налет црвено-белих, а Панатинаикосу осигурали заслужену победу.

Лекавичијус је утакмицу завршио са 17 поена, Калатес је додао 14, а Танисис Адетокунбо још 12 поена.Принтезис је убацио 26 за госте, Никола Милутинов додао је 11 поена и пет скокова, док се Најџел Вилијамс Гос није уписао у стрелце.

У последњој утакмици вечери, Фенербахче после преокрета у Виторији победио Басконију са 74:72. Ђиђи Датоме постигао је 16, а Жофри Ловерњ са 15 поена за екипу Жељка Обрадовића. Никола Калинић дао је девет поена, као и Јан Весели, док је Марко Гудурић убацио један поен.



Фенер "ишчупао" тријумф у Шпанији! Екипа Жељка Обрадовића славила на традиционално тешком гостовању - у Виторији.

Фенербахче држи корак!

Екипа Жељка Обрадовића остварила је пету победу у Евролиги и остала на тријумф заостатка за водећим тандемом - Реалом и ЦСКА.

У "тврдој" утакмици, прожетој грешкама на обе стране, вицешампион Европе се изборио са старим ривалом и са својим офанзивним пропустима:

Басконија - Фенербахче 72:74 (20:18, 13:15, 22:15, 17:26)

"Била је ово једна од офанзивно најлошијих утакмица од када сам у Фенеру", рекао је после утакмице Обрадовић. Његов тим је у неколико наврата губио нападачки ритам, али је када се одлучивало био прецизан са линије пенала и то га је погурало ка победи.

Иако је шпански тим дочекао последњи минут са предношћу (70:69) и поседом, Мет Џенинг је тада промашио шут за три поена, а Никола Калинић је слободним бацањима пребацио "плус" на страну турског тима (70:71). Потом је уследио напад одлуке, 36 секунди пре краја.

Басконија је после тајм-аута Педра Мартинеза чак три пута узастопно шутирала са дистанце и сва три пута промашила. У тим, пресудним моментима, Џенинг је још једном био непрецизан са даљине, као и Торнике Шенгелија након њега, као и Илиман Диоп после њега.

Та необјашњива паника, која је обузела домаће, учинила је да Џенинг после Диоповог промашаја неспортски снажно фаулира Костаса Слукаса, па су Грк и Ђанлуиђи Датуме узастопним хицима "са црте" потврдили тријумф Обрадовићевог тима.

Фенер је победио упркос 16 изгубљених лопти (Басконија их сабрала 19). Са друге стране, домаћин је ухватио чак 18 офанзивних скокова и завршио меч са 11 ухваћених лопти више (38:27), али му ни то није било довољно да се освети за пораз у прошлом плеј-офу.

Најефикаснији играч гостију био је Датоме са 16 поена, Жофри Ловерњ је убацио 15, а Калинић је свих девет поена убацио у последњих осам минута, укључујући и хитац за три о таблу, који је погрешно досуђен као "двојка".

Марко Гудурић, један од Фенерових играча одлуке у прошлом колу, овог петка је постигао само поен, на паркету на којем је прошле сезоне убацио 22, у последњој утакмици плеј-оф серије ова два тима.

Са друге стране, непрецизни Џенинг мора се назвати трагичарем Басконије (7 поена, 1/11 за три!) и његове грешке скупо су коштале тим за који је Диоп у овом сусрету постигао 17 поена, а Шенгелија 15.

Резултати 6. кола

Химки - Барселона 80:87
Будућност - Жалгирис 60:72
Панатинаикос - Олимпијакос 93:80
Басконија - Фенербахче 72:74

одиграно у четвртак

Бајерн - Дарушафка 116:70
Макаби - Реал 66:87
Армани - ЦСКА 85:90
Гран Канарија Ефес 90:94

Табела: Реал 6-0, ЦСКА 6-0, Фенербахче 5-1, Панатинаикос 4-2, Армани 4-2, Барселона 4-2, Ефес 4-2, Бајерн 3-3, Жалгирис 3-3, Олимпијакос 3-3, Басконија 2-4, Химки 1-5, Макаби 1-5, Гран Канарија 1-5, Дарушафака 1-5, Будућност 0-6.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар