EL: Fener se ''iščupao'', PAO dobio atinski derbi!

Barsa niže pobede, Atina se "zeleni"! Katalonci u Podmoskovlju ostvarili četvrti uzastopni trijumf. PAO slavio protiv najvećeg rivala.  Fener "iščupao" trijumf u Španiji! Ekipa Željka Obradovića slavila na tradicionalno teškom gostovanju - u Vitoriji.  PAO se razbudio, OAKA je eksplodirala, OIimpijakos je pognute glave otišao kući.  Zeleni slavili u derbiju šestog kola Evrolige sa 93:80.

Košarka 09.11.2018 | 23:21
EL: Fener se ''iščupao'', PAO dobio atinski derbi!
Nakon neprijatnog početka i uzastopnih poraza protiv CSKA i Gran Kanarije, Barselona Svetislava Pešića je uhvatila pravi ritam u Evroligi.

Trijumfima protiv Bajerna, Darušafake i Makabija, Katalonci su ovog petka dodali i uspeh u Rusiji:

Himki - Barselona 80:87 (23:19, 15:19, 21:29, 21:20)

Egal meč u Podmoskovlju odlučen je u poslednja četiri minuta, tokom kojih su Ante Tomić, Toma Ertel i Kris Singlton vođstvo svog tima 76:75 pretvorili u značajnijih 84:78 pred poslednji minut.

Aleksej Šved pokušao je potom da zakuva završnicu, ali je promašio sve tri trojke do isteka vremena, nakon što ih je prethodno sabrao pet iz osam pokušaja. On je završio meč kao najbolji strelac sa 27 poena, ispred saigrača Tonija Krokera sa 17.

Za domaće nije nastupio srpski "plej" Stefan Marković.

Sa druge strane, Ertel je za Barselonu postigao 18 poena, Singlton i Tomić po 16 i u statistici se takođe vidi da su bili jako važni faktori još jednog uspeha Pešićevog tima.



Nekoliko sati kasnije, Atina je ostala "zelena", jer je PAO u velikom derbiju pobedio najvećeg rivala:

Panatinaikos - Olimpijakos 93:80 (21:23, 20:25, 26:14, 26:18)

Iako su crveno-beli u dvorani "OAKA" imali sedam poena prednosti na poluvremenu, tim Ćavija Paskvala je nakon pauze zaigrao još jače na obe strane terena. Koliko je bio važan napadački doprinos (52 poena), toliko je značajna bila i čvrsta odbrana Tanasisa Adetokumba na Vasilisu Spanulisu.

Dok je veče odmicalo, domaćin je bio sve raspoloženiji u napadu, a ofanzivno su ga predvodili Lukas Lekavičijus sa 17 poena, Nik Kalates sa 14, Adetokumbo sa 12, kao i Met Lodžeski i Džejms Gist sa po 10.

Sa druge strane, Jorgos Printezis postigao je 26 poena, odigrao sjajno (indeks 34!), ali ipak nedovoljno za "brejk". Dvocifreni učinak među gostima imali su i Janis Tima sa 17 poena i srpski centar Nikola Milutinov sa 11.

Panati je ovo druga pobeda u nizu, dok je Olimpijakos u slabijoj formi, jer je u poslednja četiri kola trijumfovao samo jednom.

“Gorela” je OAKA, Panatinaikos je nokautirao Olimpijakos u prvom ovosezonskom okršaju grčkih velikana. Zeleni su u velikom derbiju šestog kola Evrolige savladali ekipu iz Pireja sa 93:80.

Bila je ovo četvrta pobeda Panatinaikosa u takmičenju, dok je Olimpijakos upisao treći poraz. Ujedno, Zeleni su upisali treći trijumf zaredom na svom terenu protiv najvećeg rivala.

Crveno-beli su se odlično držali u prvom poluvremenu, iako tradicionalno nije imala podršku navijača u hali najvećeg rivala.

U tom periodu iskusni Jorgos Printezis i Janis Tima nosili su igru Olimpijakosa i bili su najzaslužniji što za vođstvo od 44:35.

Ipak, u samom finišu druge četvrtine domaći su počeli da se bude i vraćaju u život, a bilo je jasno da nas čeka uzbudljiv nastavak.

Serijom 18:14 u trećoj deonici košarkaši Panatinaikosa, predvođeni Lukasom Lekavičijusom, napravili su veliki preokret i stekli dvocifrenu prednost.

Samo na startu poslednjeg kvartala Olimpijakos je prišao na minus tri, a onda su Papapetru, Kalates i Džejms Gist dodali gas kako bi odbili taj nalet crveno-belih, a Panatinaikosu osigurali zasluženu pobedu.

Lekavičijus je utakmicu završio sa 17 poena, Kalates je dodao 14, a Tanisis Adetokunbo još 12 poena.Printezis je ubacio 26 za goste, Nikola Milutinov dodao je 11 poena i pet skokova, dok se Najdžel Vilijams Gos nije upisao u strelce.

U poslednjoj utakmici večeri, Fenerbahče posle preokreta u Vitoriji pobedio Baskoniju sa 74:72. Điđi Datome postigao je 16, a Žofri Lovernj sa 15 poena za ekipu Željka Obradovića. Nikola Kalinić dao je devet poena, kao i Jan Veseli, dok je Marko Gudurić ubacio jedan poen.



Fener "iščupao" trijumf u Španiji! Ekipa Željka Obradovića slavila na tradicionalno teškom gostovanju - u Vitoriji.

Fenerbahče drži korak!

Ekipa Željka Obradovića ostvarila je petu pobedu u Evroligi i ostala na trijumf zaostatka za vodećim tandemom - Realom i CSKA.

U "tvrdoj" utakmici, prožetoj greškama na obe strane, vicešampion Evrope se izborio sa starim rivalom i sa svojim ofanzivnim propustima:

Baskonija - Fenerbahče 72:74 (20:18, 13:15, 22:15, 17:26)

"Bila je ovo jedna od ofanzivno najlošijih utakmica od kada sam u Feneru", rekao je posle utakmice Obradović. Njegov tim je u nekoliko navrata gubio napadački ritam, ali je kada se odlučivalo bio precizan sa linije penala i to ga je poguralo ka pobedi.

Iako je španski tim dočekao poslednji minut sa prednošću (70:69) i posedom, Met Džening je tada promašio šut za tri poena, a Nikola Kalinić je slobodnim bacanjima prebacio "plus" na stranu turskog tima (70:71). Potom je usledio napad odluke, 36 sekundi pre kraja.

Baskonija je posle tajm-auta Pedra Martineza čak tri puta uzastopno šutirala sa distance i sva tri puta promašila. U tim, presudnim momentima, Džening je još jednom bio neprecizan sa daljine, kao i Tornike Šengelija nakon njega, kao i Iliman Diop posle njega.

Ta neobjašnjiva panika, koja je obuzela domaće, učinila je da Džening posle Diopovog promašaja nesportski snažno faulira Kostasa Slukasa, pa su Grk i Đanluiđi Datume uzastopnim hicima "sa crte" potvrdili trijumf Obradovićevog tima.

Fener je pobedio uprkos 16 izgubljenih lopti (Baskonija ih sabrala 19). Sa druge strane, domaćin je uhvatio čak 18 ofanzivnih skokova i završio meč sa 11 uhvaćenih lopti više (38:27), ali mu ni to nije bilo dovoljno da se osveti za poraz u prošlom plej-ofu.

Najefikasniji igrač gostiju bio je Datome sa 16 poena, Žofri Lovernj je ubacio 15, a Kalinić je svih devet poena ubacio u poslednjih osam minuta, uključujući i hitac za tri o tablu, koji je pogrešno dosuđen kao "dvojka".

Marko Gudurić, jedan od Fenerovih igrača odluke u prošlom kolu, ovog petka je postigao samo poen, na parketu na kojem je prošle sezone ubacio 22, u poslednjoj utakmici plej-of serije ova dva tima.

Sa druge strane, neprecizni Džening mora se nazvati tragičarem Baskonije (7 poena, 1/11 za tri!) i njegove greške skupo su koštale tim za koji je Diop u ovom susretu postigao 17 poena, a Šengelija 15.

Rezultati 6. kola

Himki - Barselona 80:87
Budućnost - Žalgiris 60:72
Panatinaikos - Olimpijakos 93:80
Baskonija - Fenerbahče 72:74

odigrano u četvrtak

Bajern - Darušafka 116:70
Makabi - Real 66:87
Armani - CSKA 85:90
Gran Kanarija Efes 90:94

Tabela: Real 6-0, CSKA 6-0, Fenerbahče 5-1, Panatinaikos 4-2, Armani 4-2, Barselona 4-2, Efes 4-2, Bajern 3-3, Žalgiris 3-3, Olimpijakos 3-3, Baskonija 2-4, Himki 1-5, Makabi 1-5, Gran Kanarija 1-5, Darušafaka 1-5, Budućnost 0-6.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar