ЕЛ: Пешићева Барса редом руши! Будућност губи редом!

Против Химкија каталонска екипа уписала четврту узастопну победу.  Жалгирис рутински у Морачи – Будућност не зна за победу! Кошаркаши Жалгириса на гостовању у Подгорици славили су против Будућност резултатом 72:60 у шестом колу Евролиге.  Звиждуци у "Морачи": Још један пораз Будућности.  Жалгирис тријумфовао пред све незадовољнијим навијачима шампиона АБА лиге.  Шарас растужио Подгорицу, звиждуци у Морачи! Жалгирис славио против Будућности која и даље нема победу у Евролиги.

Кошарка 09.11.2018 | 20:55
ЕЛ: Пешићева Барса редом руши! Будућност губи редом!
Кошаркаши Барселоне победили су у гостима екипу Химкија са 87:80.

Барселона је уписала четврту победу од почетка сезоне, док Химкиима скор од једне победе и пет пораза.

Најефикаснији у победничком тиму био је Тома Ертел са 18 поена, два мање убацили су Анте Томић и Крис Синглтон, док је Виктор Клавер утакмицу завршио са десет поена.

На другој страни најбољи је био Алексеј Швед са 27 поена и шест асистенција, Тони Крокер уписао је 17 поена, док нико више није био двоцифрен.

Чарлс Џенкинс постигао је шест поена (из игре 2/7), док се српски плејмејкер Стефан Марковић није нашао ни у 12.

Кошаркаши Барселоне у наредном колу гостују Жалгирису, док Химки иде у госте Реал Мадриду

Ухватила је Барселона залет у Евролиги! Екипа Светислава Пешића у гостима је победила Химки са 87:80 у утакмици шестог кола елитног такмичења и уписао четврти тријумф заредом.

Каталонска екипа до успеха је дошло захваљујући врло доброј игри у другој и трећој четвртини током. Крис Синглтон, Анте Томић и Тома Ертел су предводили победничку екипу и погађали увек када је било важно.

Ертел је постигао 18 поена, додао је и осам асистенција, док су Томић и Синглтон убацили по 16 поена.

Очекивано, апсолутно најбољи у домаћој екипи био је Алексеј Швед који је постигао 27 поена и поделио шест асистенција, а Чарлс Џенкинс утакмицу је завршио са шест поена и четири скока.

Жалгирис рутински у Морачи – Будућност не зна за победу. Кошаркаши Жалгириса на гостовању у Подгорици славили су против Будућност резултатом 72:60 у шестом колу Евролиге.

Будућност је забележила и шести пораз у овогодишњем издању Евролиге у исто толико мечева, док је Жалгирис остварио трећу победу.

Гости из "зелене шуме" су од самог старта наметнули ритам који им одговара и током целог сусрета контролисали игру и резултат, те меч привели крају без превише осцилација.

Жалгирис је водио током готово целог меча и Будућности препустио предност само почетком другог полувремена када је тим Александра Џикића повео са 38:36.

Чета Шарунаса Јасикевичуса убрзо је повратила вођство и задржала га до краја меча, а чак и повисила током четврте четвртине на 11 поена предности.

Најефикаснији у гостујућем саставу био је Брендон Дејвис са 20 поена, 12 уз пет скокова имао је Антанас Кавалиускас, док је десет поена и шест асистенција забележио бивши плеј Црвене звезде Нејт Волтерс.

Код Подгоричана убедљиво бољи од осталих био је Ален Омић са 16 поена и шест ухваћених лопти. Ерл Кларк је имао девет поена и седам скокова. Никола Ивановић је своје прве и једине поене постигао у четвртој деоници.

Навијачи у дворани Морача су током целе четврте четвртине звиждали својим играчима, пре свега Ерлу Кларку и осталим странцима, због лоших резултата али и игара у дресу шампиона АБА лиге.

Будућност свој следећи меч игра такође пред својим навијачима, 15. новембра против Басконије, док дан касније Жалгирис дочекује Барселону.

Будућност и даље без победе у Евролиги. Подгоричани су на свом терену изгубили од литванског Жалгириса са 72:60 у утакмици шестог кола елитног континенталног такмичења.

Ово је екипи Шарунаса Јасикевичијуса била трећа победа, а и претходно је остварио на гостовању и то у Атини против Панатинаикоса.

Што се тиче Будућности, сваки меч Ђетића ове сезоне у хали Морача у Евролиги делуја сличан. Шампион АБА лиге се добро држи у првом полувремену, а онда у наставку падне.

Онда следи јурњава и нерезонски покушаји пре свега Едвина Џексона и Ерла Кларка да шутевима са дистанце смање заостатак. Наравно, то је ишло врло тешко, а Жалгирис је умео да казни сваки промашај.

Све дилеме отклонио је Брендон Дејвис који је са четири везана поена, на два минута пре краја утакмице одвео Жалгирис поново на двоцифрену разлику (78:68).

Дејвис је са 20 поена био најефикаснији играч Жалгириса са 20 поена, Нејт Волтерс убацио је десет, док Лео Вестерман није поентирао. Једини двоцифрени у тиму Будућности био је Ален Омић са 16 поена.  

Евролига – шесто коло:

четвртак:

Бајерн Минхен – Дарушафака116:70
Макаби Тел Авив – Реал Мадрид 66:87
Олимпија Милано – ЦСКА Москва 85:90
Гран Канарија – Анадолу Ефес 90:94

петак:

Химки – Барселона 80:87
Будућност – Жалгирис 60:72

20.00 Панатинаикос – Олимпијакос
20.30 Басконија – Фенербахче

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар