EL: Pešićeva Barsa redom ruši! Budućnost gubi redom!

Protiv Himkija katalonska ekipa upisala četvrtu uzastopnu pobedu.  Žalgiris rutinski u Morači – Budućnost ne zna za pobedu! Košarkaši Žalgirisa na gostovanju u Podgorici slavili su protiv Budućnost rezultatom 72:60 u šestom kolu Evrolige.  Zvižduci u "Morači": Još jedan poraz Budućnosti.  Žalgiris trijumfovao pred sve nezadovoljnijim navijačima šampiona ABA lige.  Šaras rastužio Podgoricu, zvižduci u Morači! Žalgiris slavio protiv Budućnosti koja i dalje nema pobedu u Evroligi.

Košarka 09.11.2018 | 20:55
EL: Pešićeva Barsa redom ruši! Budućnost gubi redom!
Košarkaši Barselone pobedili su u gostima ekipu Himkija sa 87:80.

Barselona je upisala četvrtu pobedu od početka sezone, dok Himkiima skor od jedne pobede i pet poraza.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Toma Ertel sa 18 poena, dva manje ubacili su Ante Tomić i Kris Singlton, dok je Viktor Klaver utakmicu završio sa deset poena.

Na drugoj strani najbolji je bio Aleksej Šved sa 27 poena i šest asistencija, Toni Kroker upisao je 17 poena, dok niko više nije bio dvocifren.

Čarls Dženkins postigao je šest poena (iz igre 2/7), dok se srpski plejmejker Stefan Marković nije našao ni u 12.

Košarkaši Barselone u narednom kolu gostuju Žalgirisu, dok Himki ide u goste Real Madridu

Uhvatila je Barselona zalet u Evroligi! Ekipa Svetislava Pešića u gostima je pobedila Himki sa 87:80 u utakmici šestog kola elitnog takmičenja i upisao četvrti trijumf zaredom.

Katalonska ekipa do uspeha je došlo zahvaljujući vrlo dobroj igri u drugoj i trećoj četvrtini tokom. Kris Singlton, Ante Tomić i Toma Ertel su predvodili pobedničku ekipu i pogađali uvek kada je bilo važno.

Ertel je postigao 18 poena, dodao je i osam asistencija, dok su Tomić i Singlton ubacili po 16 poena.

Očekivano, apsolutno najbolji u domaćoj ekipi bio je Aleksej Šved koji je postigao 27 poena i podelio šest asistencija, a Čarls Dženkins utakmicu je završio sa šest poena i četiri skoka.

Žalgiris rutinski u Morači – Budućnost ne zna za pobedu. Košarkaši Žalgirisa na gostovanju u Podgorici slavili su protiv Budućnost rezultatom 72:60 u šestom kolu Evrolige.

Budućnost je zabeležila i šesti poraz u ovogodišnjem izdanju Evrolige u isto toliko mečeva, dok je Žalgiris ostvario treću pobedu.

Gosti iz "zelene šume" su od samog starta nametnuli ritam koji im odgovara i tokom celog susreta kontrolisali igru i rezultat, te meč priveli kraju bez previše oscilacija.

Žalgiris je vodio tokom gotovo celog meča i Budućnosti prepustio prednost samo početkom drugog poluvremena kada je tim Aleksandra Džikića poveo sa 38:36.

Četa Šarunasa Jasikevičusa ubrzo je povratila vođstvo i zadržala ga do kraja meča, a čak i povisila tokom četvrte četvrtine na 11 poena prednosti.

Najefikasniji u gostujućem sastavu bio je Brendon Dejvis sa 20 poena, 12 uz pet skokova imao je Antanas Kavaliuskas, dok je deset poena i šest asistencija zabeležio bivši plej Crvene zvezde Nejt Volters.

Kod Podgoričana ubedljivo bolji od ostalih bio je Alen Omić sa 16 poena i šest uhvaćenih lopti. Erl Klark je imao devet poena i sedam skokova. Nikola Ivanović je svoje prve i jedine poene postigao u četvrtoj deonici.

Navijači u dvorani Morača su tokom cele četvrte četvrtine zviždali svojim igračima, pre svega Erlu Klarku i ostalim strancima, zbog loših rezultata ali i igara u dresu šampiona ABA lige.

Budućnost svoj sledeći meč igra takođe pred svojim navijačima, 15. novembra protiv Baskonije, dok dan kasnije Žalgiris dočekuje Barselonu.

Budućnost i dalje bez pobede u Evroligi. Podgoričani su na svom terenu izgubili od litvanskog Žalgirisa sa 72:60 u utakmici šestog kola elitnog kontinentalnog takmičenja.

Ovo je ekipi Šarunasa Jasikevičijusa bila treća pobeda, a i prethodno je ostvario na gostovanju i to u Atini protiv Panatinaikosa.

Što se tiče Budućnosti, svaki meč Đetića ove sezone u hali Morača u Evroligi deluja sličan. Šampion ABA lige se dobro drži u prvom poluvremenu, a onda u nastavku padne.

Onda sledi jurnjava i nerezonski pokušaji pre svega Edvina Džeksona i Erla Klarka da šutevima sa distance smanje zaostatak. Naravno, to je išlo vrlo teško, a Žalgiris je umeo da kazni svaki promašaj.

Sve dileme otklonio je Brendon Dejvis koji je sa četiri vezana poena, na dva minuta pre kraja utakmice odveo Žalgiris ponovo na dvocifrenu razliku (78:68).

Dejvis je sa 20 poena bio najefikasniji igrač Žalgirisa sa 20 poena, Nejt Volters ubacio je deset, dok Leo Vesterman nije poentirao. Jedini dvocifreni u timu Budućnosti bio je Alen Omić sa 16 poena.  

Evroliga – šesto kolo:

četvrtak:

Bajern Minhen – Darušafaka116:70
Makabi Tel Aviv – Real Madrid 66:87
Olimpija Milano – CSKA Moskva 85:90
Gran Kanarija – Anadolu Efes 90:94

petak:

Himki – Barselona 80:87
Budućnost – Žalgiris 60:72

20.00 Panatinaikos – Olimpijakos
20.30 Baskonija – Fenerbahče

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar