Остаје, али до кад?!

Млади стратег ојачао своје позиције, па је готово сигуран на клупи Краљевског клуба до католичког Божића, а можда и до краја сезоне.

Фудбал 11.11.2018 | 12:45
Остаје, али до кад?!
Утакмица са Селтом у Вигу (20.45) могла би да буде последња за Сантијага Соларија на клупи Реал Мадрида, пошто по правилима шпанског фудбалског савеза привремени тренер може да буде на функцији само 15 дана. Ипак, најновије информације шпанских медија најваљују готово известан останак некадашњег првотимца Мадриђана на клупи Краљевског клуба.

Марка тврди да ће млади стручњаг добити награду за пријатан почетак на клупи Реала тако што ће на њој остати до каталичког Божића, док радио Кадена Коп на основу својих извора из клуба верује да ће Солари остати до краја сезоне на Сантијаго Бернабеуу.

Наводно, Солари има апсолутну подршку играча, очигледно је успео у томе да тргне екипу након одласкаЂулена Лопетегија, а да је на правом потврђују и победе над Мелиљом (4:0), Ваљадолидом и Викторијом Плзењ (5:0). Јасно је да су у питању тимови далеко исподпросечног квалитета, али он у овом тренутку ипак не представља кључни фактор, колико је важна атмосфера у свачиници.

"Радимо као да ће Солари остати са нама целе сезоне", рекао је недавно Наћо.

Ипак, пред Соларијем је сада далеко већи изазов, с обзиром да се циљеви мењају и сада се траже континуирани резултати. У Реалу никада нису имали превише поверења у своје тренере, па је тако Зинедин Зидан озбиљну подршку добио тек након освојене Лиге шампиона.

"Зашто Солари не би остао са нама до краја сезоне?", питао је Карим Бензема након победе над Викторијом Плзењ.

Млади стратег би своје позиције могао значајно да ојача у децембру, када ће на програму бити Светско првенство за клубове у Абу Дабију. Тај трофеј се донекле и очекује, па би тако могао да буде можда и погубан по Соларија ако се не освоји.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар