Ostaje, ali do kad?!

Mladi strateg ojačao svoje pozicije, pa je gotovo siguran na klupi Kraljevskog kluba do katoličkog Božića, a možda i do kraja sezone.

Fudbal 11.11.2018 | 12:45
Ostaje, ali do kad?!
Utakmica sa Seltom u Vigu (20.45) mogla bi da bude poslednja za Santijaga Solarija na klupi Real Madrida, pošto po pravilima španskog fudbalskog saveza privremeni trener može da bude na funkciji samo 15 dana. Ipak, najnovije informacije španskih medija najvaljuju gotovo izvestan ostanak nekadašnjeg prvotimca Madriđana na klupi Kraljevskog kluba.

Marka tvrdi da će mladi stručnjag dobiti nagradu za prijatan početak na klupi Reala tako što će na njoj ostati do kataličkog Božića, dok radio Kadena Kop na osnovu svojih izvora iz kluba veruje da će Solari ostati do kraja sezone na Santijago Bernabeuu.

Navodno, Solari ima apsolutnu podršku igrača, očigledno je uspeo u tome da trgne ekipu nakon odlaskaĐulena Lopetegija, a da je na pravom potvrđuju i pobede nad Meliljom (4:0), Valjadolidom i Viktorijom Plzenj (5:0). Jasno je da su u pitanju timovi daleko ispodprosečnog kvaliteta, ali on u ovom trenutku ipak ne predstavlja ključni faktor, koliko je važna atmosfera u svačinici.

"Radimo kao da će Solari ostati sa nama cele sezone", rekao je nedavno Naćo.

Ipak, pred Solarijem je sada daleko veći izazov, s obzirom da se ciljevi menjaju i sada se traže kontinuirani rezultati. U Realu nikada nisu imali previše poverenja u svoje trenere, pa je tako Zinedin Zidan ozbiljnu podršku dobio tek nakon osvojene Lige šampiona.

"Zašto Solari ne bi ostao sa nama do kraja sezone?", pitao je Karim Benzema nakon pobede nad Viktorijom Plzenj.

Mladi strateg bi svoje pozicije mogao značajno da ojača u decembru, kada će na programu biti Svetsko prvenstvo za klubove u Abu Dabiju. Taj trofej se donekle i očekuje, pa bi tako mogao da bude možda i poguban po Solarija ako se ne osvoji.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar