СЛС: Серија нишког Радничког траје!

Преокрет и сузе трагичара! Нишлије победиле на гостовању Пролетеру (2:1) и продужиле низ мечева без пораза. Последњи су доживели пре три и по месеца.  Раднички за мање од два минута до преокрета - пенал и аутогол! Трагичар Ламбулић заплакао. . . ! У Новом Саду из кеца у двојку, Нишлије чврсто држе друго место. . .

Фудбал 09.11.2018 | 20:20
СЛС: Серија нишког Радничког траје!
Раднички ниже победе и без Ненада Лалатовића на клупи.

Шеф струке Нишлија пропустио је још један меч свог тима, а његови изабраници су и поред тога освојили важна три бода на тешком гостовању у Новом Саду.

ПРОЛЕТЕР - РАДНИЧКИ 1:2 (1:0)

Иако је Немања Човић атрактивним голом у 14. минуту донео предност тиму са Слане Баре, гости су преокренули највише захваљујући штоперу домаћих Зарији Ламбулићу. И то у само два минута!

Дефанзивац рођен 1998. године скривио је у 68. минуту пенал после корнера, оборивши рукама центарфора Нермина Хаскића, који је и извео једанаестерац и шутирао по средини.

Само минут касније, Ламбулић је лоше реаговао и лоше додавање Слађана Никодијевића практично претворио у асистенцију за гол. Млади штопер је поставио ногу и учинио оно што до тада у неколико наврата нису успели гости - савладао расположеног Милоша Весића.

Тај аутогол је расплакао Ламбулића и дефинитивно "сломио" домаће, који су после више од сата организоване, чврсте игре потпуно изгубили идеју, па је Раднички до краја био ближи трећем поготку него домаћи изједначењу. Капитен Нишлија Александар Јовановић гађао је у 91. минуту, али је погодио само оквир гола, па је остало 1:2.

Нишлије су тако оствариле трећи тријумф у низу, а шести у последњих седам кола, па ће и након овог кола на другом месту остати бар четири бода удаљене од трећепласираног Партизана. У првој рунди после паузе, Раднички ће на "Чаиру" дочекати Црвену звезду.

Раднички је у Новом Саду играо значајно ослабљен, јер су меч пропустили Радован Панков, Ђорђе Црномарковић, Саша Стојановић и Никола Дринчић, док су Хермин Хаскић и Петар Грбић наступили "ровити".

Са друге стране, Пролетер је после свог низа од пет "везаних" тријумфа доживео и други узастопни пораз, на истом терену где је прошлог викенда изгубио и против црвено-белих.

Овај Човићев гол ипак није био довољан ни за бод...

Свака част фудбалерима Радничком на учинку ове сезоне, три и по месеца Нишлије не знају за пораз -последњи пут погнутих глава терен су напустили на Маракани још у јулу - и чврсто држе друго место на табели, али нико не може да порекне да се на њиховом утакмицам дешавају врло чудне, да не претерамо с оним "сумњиве" ствари. Вечерас на новосадском Карађорђу, у премијером мечу 16. кола Суперлиге, Реал са Нишаве губио је после првих 45 минута од Пролетера, да би у наставку утакмице, у размаку од само два минута преокренуо и славио са 2:1. Из кеца у двојку, плус гол са пенала - нека буде само дискутабилног - и аутогол!  

И на крају сузе. 

Апсолутни трагичар утакмице јесте млади Зарија Ламбулић, члан младе репрезентације Србије, који је прво у 68. минуту неискусно обгрлио Ермина Хаскића у свом шеснаестерцу, овај се одмах опружио по трави, а арбитар Далибор Манојловић показао на белу тачку. Нападач Радничког није поштовао оно неписано фудбалско правило, узео је лопту и сам све завршио - 1:1. Други чин Ламбулићеве драме довео је младог дефанзивца и до суза. Само што су кренули са центра домаћи су изгубили лопту, Раднички кренуо у противдар по боку, лопта је ишла по земљи и "половила" шеснаестерац, када је на њу налетео Зарија Ламбулић и само је боцнуо. Голман Весић испратио је погледом лопту која га је прелетела. Да је овако нешто извео у противничком шеснаестерцу био би то потез за ТВ шпице, а ла Роналдињо, али пошто није, млађани Ламбулићније могао да сакрије сузе - 1:2.    

Иако без Панкова, Црномарковића, Саше Стојановића, Дринчића, Бабића, те ровитог Грбића, Раднички је био бољи у већем делу утакмице. Пролетер јесте повео лепим поготком Немање Човића, међутим после тога контролу су преузели гости. Њихов највећи проблем била је реализација. Поготово у наставку, када су додали гас. Весић је у неколико наврата спречио Хаскићаи Ранђеловића да поентирају, али врло добри чувар мреже Сланобараца поклекао је са беле тачке. Испоставило се, био је то почетак крај за домаћина...      

У прошлом колу за два минута пала је Бачка, сада за мање од 120 секунди преокрет против Пролетера. И све то поново бет првог тренера Ненада Лалатовића. Према незваничним информацијама он је допутовао са тимом у Нови Сад, међутим поново није седео на клупи.  

Још једна врло чудна ствар у вези са Нишлијама...

Парови 16. кола:

Пролетер - Раднички Ниш 1:2 (1:0)
/Човић 14' - Хаскић 68', Ламбулић 69'/

субота

БЕОГРАД: Партизан - Радник 13.00 (Арена спорт 1)
ШАБАЦ: Мачва - Спартак 13.00
БАЧКА ПАЛАНКА: ОФК Бачка - Вождовац
ЗЕМУН: Земун - Чукарички 13.00
СУРДУЛИЦА: Динамо Врање - Црвена звезда 15.00 (Арена спорт 1)
ЛУЧАНИ: Младост - Војводина 16.00
БЕОГРАД: Рад - Напредак 18.00

ТАБЕЛА: Звезда 43, Раднички (+1) 37, Партизан 30, Чукарички 29, Напредак 25, Пролетер (+1) 23, Младост 22, Војводина 21, Мачва 16, Рад 15, Вождовац 15, Радник 15, Земун 13, Бачка 13, Спартак 11, Динамо 7.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар