SLS: Serija niškog Radničkog traje!

Preokret i suze tragičara! Nišlije pobedile na gostovanju Proleteru (2:1) i produžile niz mečeva bez poraza. Poslednji su doživeli pre tri i po meseca.  Radnički za manje od dva minuta do preokreta - penal i autogol! Tragičar Lambulić zaplakao. . . ! U Novom Sadu iz keca u dvojku, Nišlije čvrsto drže drugo mesto. . .

Fudbal 09.11.2018 | 20:20
SLS: Serija niškog Radničkog traje!
Radnički niže pobede i bez Nenada Lalatovića na klupi.

Šef struke Nišlija propustio je još jedan meč svog tima, a njegovi izabranici su i pored toga osvojili važna tri boda na teškom gostovanju u Novom Sadu.

PROLETER - RADNIČKI 1:2 (1:0)

Iako je Nemanja Čović atraktivnim golom u 14. minutu doneo prednost timu sa Slane Bare, gosti su preokrenuli najviše zahvaljujući štoperu domaćih Zariji Lambuliću. I to u samo dva minuta!

Defanzivac rođen 1998. godine skrivio je u 68. minutu penal posle kornera, oborivši rukama centarfora Nermina Haskića, koji je i izveo jedanaesterac i šutirao po sredini.

Samo minut kasnije, Lambulić je loše reagovao i loše dodavanje Slađana Nikodijevića praktično pretvorio u asistenciju za gol. Mladi štoper je postavio nogu i učinio ono što do tada u nekoliko navrata nisu uspeli gosti - savladao raspoloženog Miloša Vesića.

Taj autogol je rasplakao Lambulića i definitivno "slomio" domaće, koji su posle više od sata organizovane, čvrste igre potpuno izgubili ideju, pa je Radnički do kraja bio bliži trećem pogotku nego domaći izjednačenju. Kapiten Nišlija Aleksandar Jovanović gađao je u 91. minutu, ali je pogodio samo okvir gola, pa je ostalo 1:2.

Nišlije su tako ostvarile treći trijumf u nizu, a šesti u poslednjih sedam kola, pa će i nakon ovog kola na drugom mestu ostati bar četiri boda udaljene od trećeplasiranog Partizana. U prvoj rundi posle pauze, Radnički će na "Čairu" dočekati Crvenu zvezdu.

Radnički je u Novom Sadu igrao značajno oslabljen, jer su meč propustili Radovan Pankov, Đorđe Crnomarković, Saša Stojanović i Nikola Drinčić, dok su Hermin Haskić i Petar Grbić nastupili "roviti".

Sa druge strane, Proleter je posle svog niza od pet "vezanih" trijumfa doživeo i drugi uzastopni poraz, na istom terenu gde je prošlog vikenda izgubio i protiv crveno-belih.

Ovaj Čovićev gol ipak nije bio dovoljan ni za bod...

Svaka čast fudbalerima Radničkom na učinku ove sezone, tri i po meseca Nišlije ne znaju za poraz -poslednji put pognutih glava teren su napustili na Marakani još u julu - i čvrsto drže drugo mesto na tabeli, ali niko ne može da porekne da se na njihovom utakmicam dešavaju vrlo čudne, da ne preteramo s onim "sumnjive" stvari. Večeras na novosadskom Karađorđu, u premijerom meču 16. kola Superlige, Real sa Nišave gubio je posle prvih 45 minuta od Proletera, da bi u nastavku utakmice, u razmaku od samo dva minuta preokrenuo i slavio sa 2:1. Iz keca u dvojku, plus gol sa penala - neka bude samo diskutabilnog - i autogol!  

I na kraju suze. 

Apsolutni tragičar utakmice jeste mladi Zarija Lambulić, član mlade reprezentacije Srbije, koji je prvo u 68. minutu neiskusno obgrlio Ermina Haskića u svom šesnaestercu, ovaj se odmah opružio po travi, a arbitar Dalibor Manojlović pokazao na belu tačku. Napadač Radničkog nije poštovao ono nepisano fudbalsko pravilo, uzeo je loptu i sam sve završio - 1:1. Drugi čin Lambulićeve drame doveo je mladog defanzivca i do suza. Samo što su krenuli sa centra domaći su izgubili loptu, Radnički krenuo u protivdar po boku, lopta je išla po zemlji i "polovila" šesnaesterac, kada je na nju naleteo Zarija Lambulić i samo je bocnuo. Golman Vesić ispratio je pogledom loptu koja ga je preletela. Da je ovako nešto izveo u protivničkom šesnaestercu bio bi to potez za TV špice, a la Ronaldinjo, ali pošto nije, mlađani Lambulićnije mogao da sakrije suze - 1:2.    

Iako bez Pankova, Crnomarkovića, Saše Stojanovića, Drinčića, Babića, te rovitog Grbića, Radnički je bio bolji u većem delu utakmice. Proleter jeste poveo lepim pogotkom Nemanje Čovića, međutim posle toga kontrolu su preuzeli gosti. Njihov najveći problem bila je realizacija. Pogotovo u nastavku, kada su dodali gas. Vesić je u nekoliko navrata sprečio Haskićai Ranđelovića da poentiraju, ali vrlo dobri čuvar mreže Slanobaraca poklekao je sa bele tačke. Ispostavilo se, bio je to početak kraj za domaćina...      

U prošlom kolu za dva minuta pala je Bačka, sada za manje od 120 sekundi preokret protiv Proletera. I sve to ponovo bet prvog trenera Nenada Lalatovića. Prema nezvaničnim informacijama on je doputovao sa timom u Novi Sad, međutim ponovo nije sedeo na klupi.  

Još jedna vrlo čudna stvar u vezi sa Nišlijama...

Parovi 16. kola:

Proleter - Radnički Niš 1:2 (1:0)
/Čović 14' - Haskić 68', Lambulić 69'/

subota

BEOGRAD: Partizan - Radnik 13.00 (Arena sport 1)
ŠABAC: Mačva - Spartak 13.00
BAČKA PALANKA: OFK Bačka - Voždovac
ZEMUN: Zemun - Čukarički 13.00
SURDULICA: Dinamo Vranje - Crvena zvezda 15.00 (Arena sport 1)
LUČANI: Mladost - Vojvodina 16.00
BEOGRAD: Rad - Napredak 18.00

TABELA: Zvezda 43, Radnički (+1) 37, Partizan 30, Čukarički 29, Napredak 25, Proleter (+1) 23, Mladost 22, Vojvodina 21, Mačva 16, Rad 15, Voždovac 15, Radnik 15, Zemun 13, Bačka 13, Spartak 11, Dinamo 7.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar