Премијер лига најуједначенија лига на свијету?!

Мора да се шалите! Није баш да свако може да победи сваког!

Фудбал 09.11.2018 | 20:10
Премијер лига најуједначенија лига на свијету?!
Највећи адут Премијер лиге у расправама о најјачим лигама Европе. Уједначеност. Годинама је тако било. Пари Сен Жермен и Бајерн скоро да су убили првенства Француске и Немачке, Јуве је недодирљив у Италији, док у Шпанији има борбе за титулу, али уз можда Атлетико никога да озбиљно угрози Реал и Барселону. Док је у Премијер лиги свако свакога могао да победи. Или није баш тако?

Ове сезоне ситуација се значајно променила о чему пише и угледни Гардијан у тексту под насловом: “Премијер лига најуједначенија на свету? Мора да се шалите“.

Ево о чему се ради...

Фулам, Кардиф, Хадерсфилд, Њукасл и Саутемптон су у уводних 11 кола уписали свако по једну победу, а приде су сви скупа успели да приме 108 голова и доживе 36 пораза! Настави ли се овако, свега 22 бода биће довољна да се ове сезоне опстане у Премијер лиги.

Даље, пуних 27 година није се десило да пет тимова са дна табеле после 11 кола има седам или мање бодова. Па тако бар тренутно Њукасл са свега шест бодова није у зони испадања?! Аутор текста не стаје ни ту већ примећује да је водећи Манчестер Сити освојио бодова колико и Фулам, Кардиф, Хадерсфилд, Њукасл и Саутемптон заједно. Поређења ради, последња петорка је прошле сезоне у истом овом периоду освојила 10 бодова више од лидера, а и тада је то био Сити – са два бода више но што има сада.

Можда и најупечаљивији податак је следећи: Фулам, Кардиф, Хадерсфилд, Њукасл и Саутемптон су против Ситија, Челсија, Ливерпула, Тотенхема и Арсенала – водеће петорке дакле – ове сезоне играли 19 пута, а учинак је поражавајући: ниједна победа, ниједан реми и 19 пораза уз гол разлику 12:60!

Не да није уједначено, него као да нису иста лига уопште. Уосталом, први пут откако је Премијер лига брендирана под тим именом чак три тима – Сити, Челси и Ливерпул – не знају за пораз после 11 кола. Нити се раније дешавало да чак пет клубова после 11 кола има 23 или више бодова.

А није баш ни да су ови топ клубови недодирљиви. Сити је губио од Лиона, четвропласираног тима француске Лиге 1, Ливерпул је губио од Црвене звезде и Наполија, Тотенхем тешко да ће да прође групу са Барселоном и Интером...

Јаз између богатих и сиромашних све више почиње да се примећује и код самих Енглеза.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар