Тринкијери: Неће бити добро, ако упаднемо у ритам Цибоне!

Раде Загорац каже да је претходних дана екипа добро радила.  Уз пун "Пионир" можемо до победе! Тренер Партизана каже да је искуство Цибонин адут и да ће јака подршка помоћи црно-белима да примене оно што су увежбавали на тренинзима.

Кошарка 09.11.2018 | 19:45
Тринкијери: Неће бити добро, ако упаднемо у ритам Цибоне!
Партизан и Цибона у суботу ће одмерити снаге у још једном балканском кошаркашком класику, а тренер црно-белих Андреа Тринкијери полако се навикава на нови клуб и све оно што га је дочекало у Београду.

Уочи новог дуела италијански стручњак је позвао на опрез, оценивши да је Цибона знатно искуснија екипа.

“Још једном, нашој екипи је потребан пун Пионир. Јако смо млади и треба нам помоћ. Свакодневно пуно радимо и сада тај рад морамо претворити у игру, а уз подршку је увек лакше. Очекује нас тешка утакмица, они су јако искусни, а ми јако неискусни, и ако се буде играло у ритму који наметне Цибона, неће бити добро за нас. Уколико успемо да наметнемо стил игре који одговара нама, имаћемо добру шансу“, изјавио јеТринкијери за сајт клуба.

Крило црно-белих Раде Загорац истакао је да је утакмица са Цибоном важна за црно-беле из много разлога.

“Први - како бисмо заокружили мини циклус од три утакмице без пораза и тиме потврдили позитивну реакцију на долазак новог тренера. Други - како бисмо одмакли Цибони са којом у овом тренутку делимо исти скор, и трећи - евентуална победа би била много значајна надградња самопоуздања, пред мини серију од два јако захтевна гостовања. Претходних дана смо радили добро, па верујем да уз, већ редовно фантастичну подршку навијача,  можемо до јако важне победе”, поручио је Загорац.

Утакмица седмог кола Јадранске лиге између Партизана и Цибоне игра се у суботу од 19 сати у хали Пионир, а директан телевизијски пренос је на првом каналу телевизије Арена спорт.

Партизан у један од дербија 7. кола АБА лиге (субота, 19.00, Арена спорт 1) улази бодовно изједначен са Цибоном и нешто растерећенији у односу на претходно коло и гостовање Меги, с обзиром на то да после шест узастопних пораза у два такмичења, сада може да се похвали са две везане победе.

Андреа Тринкијери, који је у уторак против Трента положио први испит у београдском храму кошарке, желео би да његова екипа поново има такву подршку.

"Још једном је нашој екипи потребан пун 'Пионир'. Јако смо млади и треба нам помоћ",рекао је он за званични сајт Партизана.

"Сваког дана пуно радимо и сада тај рад морамо претворити у игру, а уз подршку навијача је увек лакше. Очекује нас тешка утакмица, јер су они јако искусни, а ми јако неискусни. Ако се буде играло у ритму који наметне Цибона, неће бити добро за нас. У супротном, имаћемо добру шансу", јасан је Тринкијери.

Раде Загорац свестан је да су Загрепчани у успону форме, пошто су након три стартна пораза победили у три меча заредом.

Између осталих су савладали и фаворизовану Цедевиту.

"За разлику од неких ранијих година, Цибона поново има енергију и добру атмосферу. Ми ове сезоне нисмо одиграли ниједну, условно речено, лаку утакмицу, али претходних дана смо радили добро и верујем да уз већ уобичајену фантастичну подршку навијача, можемо до јако важне победе".

Крило Партизана додаје да важност меча проистиче из три аспекта.

"Први - треба да заокружимо циклус од три утакмице без пораза и тиме потврдимо позитивну реакцију на долазак новог тренера. Други - да одмакнемо Цибони, са којом у овом тренутку делимо исти скор и трећи - евентуална победа би донела значајну надградњу самопоуздања пред јако захтевна гостовања, Зениту и Будућности".

ПАРОВИ 7. КОЛА:

петак

Задар - Мега 20.00 (Арена спорт 1)

субота

Олимпија - Црвена звезда 17.00 (Арена спорт 1)
Партизан - Цибона 19.00 (Арена спорт 1)
Цедевита - Игокеа 21.00 (Арена спорт 1)

недеља

Морнар - Будућност 19.00 (Арена спорт 1)

понедељак

ФМП - Крка 18.00 (Арена спорт 1)

ТАБЕЛА: Звезда 6-0, Мега 5-1, Будућност 4-2, Цибона 3-3, Партизан 3-3, ФМП 3-3, Олимпија 2-4, Цедевита 2-4, Игокеа 2-4, Морнар 2-4, Задар 2-4, Крка 2-4.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото: Старспорт

Коментари / 0

Оставите коментар