Trinkijeri: Neće biti dobro, ako upadnemo u ritam Cibone!

Rade Zagorac kaže da je prethodnih dana ekipa dobro radila.  Uz pun "Pionir" možemo do pobede! Trener Partizana kaže da je iskustvo Cibonin adut i da će jaka podrška pomoći crno-belima da primene ono što su uvežbavali na treninzima.

Košarka 09.11.2018 | 19:45
Trinkijeri: Neće biti dobro, ako upadnemo u ritam Cibone!
Partizan i Cibona u subotu će odmeriti snage u još jednom balkanskom košarkaškom klasiku, a trener crno-belih Andrea Trinkijeri polako se navikava na novi klub i sve ono što ga je dočekalo u Beogradu.

Uoči novog duela italijanski stručnjak je pozvao na oprez, ocenivši da je Cibona znatno iskusnija ekipa.

“Još jednom, našoj ekipi je potreban pun Pionir. Jako smo mladi i treba nam pomoć. Svakodnevno puno radimo i sada taj rad moramo pretvoriti u igru, a uz podršku je uvek lakše. Očekuje nas teška utakmica, oni su jako iskusni, a mi jako neiskusni, i ako se bude igralo u ritmu koji nametne Cibona, neće biti dobro za nas. Ukoliko uspemo da nametnemo stil igre koji odgovara nama, imaćemo dobru šansu“, izjavio jeTrinkijeri za sajt kluba.

Krilo crno-belih Rade Zagorac istakao je da je utakmica sa Cibonom važna za crno-bele iz mnogo razloga.

“Prvi - kako bismo zaokružili mini ciklus od tri utakmice bez poraza i time potvrdili pozitivnu reakciju na dolazak novog trenera. Drugi - kako bismo odmakli Ciboni sa kojom u ovom trenutku delimo isti skor, i treći - eventualna pobeda bi bila mnogo značajna nadgradnja samopouzdanja, pred mini seriju od dva jako zahtevna gostovanja. Prethodnih dana smo radili dobro, pa verujem da uz, već redovno fantastičnu podršku navijača,  možemo do jako važne pobede”, poručio je Zagorac.

Utakmica sedmog kola Jadranske lige između Partizana i Cibone igra se u subotu od 19 sati u hali Pionir, a direktan televizijski prenos je na prvom kanalu televizije Arena sport.

Partizan u jedan od derbija 7. kola ABA lige (subota, 19.00, Arena sport 1) ulazi bodovno izjednačen sa Cibonom i nešto rasterećeniji u odnosu na prethodno kolo i gostovanje Megi, s obzirom na to da posle šest uzastopnih poraza u dva takmičenja, sada može da se pohvali sa dve vezane pobede.

Andrea Trinkijeri, koji je u utorak protiv Trenta položio prvi ispit u beogradskom hramu košarke, želeo bi da njegova ekipa ponovo ima takvu podršku.

"Još jednom je našoj ekipi potreban pun 'Pionir'. Jako smo mladi i treba nam pomoć",rekao je on za zvanični sajt Partizana.

"Svakog dana puno radimo i sada taj rad moramo pretvoriti u igru, a uz podršku navijača je uvek lakše. Očekuje nas teška utakmica, jer su oni jako iskusni, a mi jako neiskusni. Ako se bude igralo u ritmu koji nametne Cibona, neće biti dobro za nas. U suprotnom, imaćemo dobru šansu", jasan je Trinkijeri.

Rade Zagorac svestan je da su Zagrepčani u usponu forme, pošto su nakon tri startna poraza pobedili u tri meča zaredom.

Između ostalih su savladali i favorizovanu Cedevitu.

"Za razliku od nekih ranijih godina, Cibona ponovo ima energiju i dobru atmosferu. Mi ove sezone nismo odigrali nijednu, uslovno rečeno, laku utakmicu, ali prethodnih dana smo radili dobro i verujem da uz već uobičajenu fantastičnu podršku navijača, možemo do jako važne pobede".

Krilo Partizana dodaje da važnost meča proističe iz tri aspekta.

"Prvi - treba da zaokružimo ciklus od tri utakmice bez poraza i time potvrdimo pozitivnu reakciju na dolazak novog trenera. Drugi - da odmaknemo Ciboni, sa kojom u ovom trenutku delimo isti skor i treći - eventualna pobeda bi donela značajnu nadgradnju samopouzdanja pred jako zahtevna gostovanja, Zenitu i Budućnosti".

PAROVI 7. KOLA:

petak

Zadar - Mega 20.00 (Arena sport 1)

subota

Olimpija - Crvena zvezda 17.00 (Arena sport 1)
Partizan - Cibona 19.00 (Arena sport 1)
Cedevita - Igokea 21.00 (Arena sport 1)

nedelja

Mornar - Budućnost 19.00 (Arena sport 1)

ponedeljak

FMP - Krka 18.00 (Arena sport 1)

TABELA: Zvezda 6-0, Mega 5-1, Budućnost 4-2, Cibona 3-3, Partizan 3-3, FMP 3-3, Olimpija 2-4, Cedevita 2-4, Igokea 2-4, Mornar 2-4, Zadar 2-4, Krka 2-4.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Foto: Starsport

Komentari / 0

Ostavite komentar