Отказана егзибиција у Саудијској Арабији!

Новак потврдио. . .  Новак Ђоковић и Рафаел Надал се неће састати на егзибиционом мечу у Џеди, у Саудијској Арабији, како је било првобитно најављено.

Тенис 09.11.2018 | 21:15
Отказана егзибиција у Саудијској Арабији!
Ђоковић и Надал требало је да играју 22. децембра у Саудијској Арабији, али се у међувремену Шпанац повредио, отказао Париз и Лондон, а сада како ствари стоје и ову егзибицију.

Српски и шпански тенисер су били под великим притиском јавности због играња у Саудијској Арабији, с обзиром да Саудијски новинар дисидент Џамал Кашоги, који живи и ради у САД, брутално је убијен у саудијској амбасади у Истанбулу због чега је ова земља на удару критика.

Новак је на конференцији за медије пред почетак Завршног мастерса у Лондону потврдио да се егзибиција неће одиграти и као разлог навео Надалову повреду.

Он је о жестоко критикованом наступу у Саудијској Арабији раније изјавио: "Ја лично увек покушавам да останем ван политике. Не волим да се мешам у било какве политичке расправе и ситуације. Несрећно је то што смо обојица (ја и Рафа) сада одједном уплетени у све то".

Надал и Ђоковић требало је да зараде по око 1.000.000 долара за наступ у Џеди, према незваничним информацијама.

Српски тенисер причао је и о Завршном мастерсу.

"Није да желим да оде из Лондона, али мислим да би концепт овог турнира требало да буде такав да се он стално сели. Ово је највећи турнир који је у организацији АТП и на њему играју најбољи светски играчи. Био би то сјајан потез за промовисање тениса", изјавио је Ђоковић.

За Марјана Вајду, најбољег тренера сезоне, имао је само речи хвале.

"Марјан је мени више од тренера. Он ми је пријатељ, члан породице, неко на кога увек могу да се ослоним. Чак и кад нисмо радили један са другим увек смо разговарали. Имамо такав однос да ништа не може да га поквари", додао је Новак.

Мало ко је веровао да Ђоковић може до повратка на "број 1" пре краја године, али Србин јесте.

"Веома сам поносан на то (повратак на бр. 1). Све је имало посебан осећај због целог 'путовања' на којем сам био. Изгледало је мало вероватно да се нађем у овој позицији, али ја никада нисам мислио да је немогуће. Савршених пет месеци за крај године", јасан је Ђоковић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар