Otkazana egzibicija u Saudijskoj Arabiji!

Novak potvrdio. . .  Novak Đoković i Rafael Nadal se neće sastati na egzibicionom meču u Džedi, u Saudijskoj Arabiji, kako je bilo prvobitno najavljeno.

Tenis 09.11.2018 | 21:15
Otkazana egzibicija u Saudijskoj Arabiji!
Đoković i Nadal trebalo je da igraju 22. decembra u Saudijskoj Arabiji, ali se u međuvremenu Španac povredio, otkazao Pariz i London, a sada kako stvari stoje i ovu egzibiciju.

Srpski i španski teniser su bili pod velikim pritiskom javnosti zbog igranja u Saudijskoj Arabiji, s obzirom da Saudijski novinar disident Džamal Kašogi, koji živi i radi u SAD, brutalno je ubijen u saudijskoj ambasadi u Istanbulu zbog čega je ova zemlja na udaru kritika.

Novak je na konferenciji za medije pred početak Završnog mastersa u Londonu potvrdio da se egzibicija neće odigrati i kao razlog naveo Nadalovu povredu.

On je o žestoko kritikovanom nastupu u Saudijskoj Arabiji ranije izjavio: "Ja lično uvek pokušavam da ostanem van politike. Ne volim da se mešam u bilo kakve političke rasprave i situacije. Nesrećno je to što smo obojica (ja i Rafa) sada odjednom upleteni u sve to".

Nadal i Đoković trebalo je da zarade po oko 1.000.000 dolara za nastup u Džedi, prema nezvaničnim informacijama.

Srpski teniser pričao je i o Završnom mastersu.

"Nije da želim da ode iz Londona, ali mislim da bi koncept ovog turnira trebalo da bude takav da se on stalno seli. Ovo je najveći turnir koji je u organizaciji ATP i na njemu igraju najbolji svetski igrači. Bio bi to sjajan potez za promovisanje tenisa", izjavio je Đoković.

Za Marjana Vajdu, najboljeg trenera sezone, imao je samo reči hvale.

"Marjan je meni više od trenera. On mi je prijatelj, član porodice, neko na koga uvek mogu da se oslonim. Čak i kad nismo radili jedan sa drugim uvek smo razgovarali. Imamo takav odnos da ništa ne može da ga pokvari", dodao je Novak.

Malo ko je verovao da Đoković može do povratka na "broj 1" pre kraja godine, ali Srbin jeste.

"Veoma sam ponosan na to (povratak na br. 1). Sve je imalo poseban osećaj zbog celog 'putovanja' na kojem sam bio. Izgledalo je malo verovatno da se nađem u ovoj poziciji, ali ja nikada nisam mislio da je nemoguće. Savršenih pet meseci za kraj godine", jasan je Đoković.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar