Незадовољство у свлачионици Атлетика!

Информације цуре на све стране. . . Осумњичени је доктор Ортега! Играчи верују да Симеонеов дугогодишњи сарадник избацује информације у јавност.

Фудбал 09.11.2018 | 18:15
Незадовољство у свлачионици Атлетика!
Успели су фудбалери Атлетика да се освете Дортмунду за онај тежак пораз на Вестфалену пре две седмице и с великим задовољством дочекали су крај утакмице. Већ наредног дана ситуација на стадиону Ванда Метрополитано драстично се променила.

Марка под вињетом „Велика тајна“ открива да је јутарњи тренинг опоравка после утакмице дочекан уз отворено незадовољство одређених играча и да је ситуација била прилично озбиљна. На тапету се нашао клупски доктор и дугогодишњи блиски сарадник Дијега Симеонеа Оскар Ортега, звани Профа, кога многи људи око Атлетика сматрају „плућима“ овог тима.

Разлога је било на претек. Пре свега, чињеница да су чак седморица играча у последњих недељу дана били у болничкој постељи због разних повреда, други и много битнији је – цурење информација из клупске свлачионице. А Профа се нашао као главни осумњичени.

Играчи су почели да сумњају у Ортегину лојалност после онога што се после утакмице с Дортмундом догодило Хозе Марији Хименезу.

Наиме, поуздани штопер се повредио у мечу против Дортмунда, а проблем му је задао исти мишић због којег је морао да паузира већ три пута у последњих месец дана, односно у четири наврата откако је сезона почела.

Оно што је играчима засметало јесте што је у јавност испливала информација да Хименез болује од дисметрије кукова, односно да му је једна нога дужа од друге, што изазива преоптерећења на једној страни тела и замор материјала.

Ову вест пустио је новинар радија Кадена Копе Маноло Лама само неколико тренутака пошто се Хименезповредио, позивајући се на изворе из Атлетика.
Међутим, убрзо је добио позив директно из клуба, где му је објашњено да је погрешно обавештен и да Хименез нема поменуто обољење.

“Управо сам добио информацију од Атлетика да Хименез нема дисметрију. Извањавам се играчу, доктору и клубу“, поручио је Лама јутро после објављене вести.

Играчи су у разговору са стручним штабом поручили да им није нормално да такве, нетачне информације излазе из свлачионице и да нико од играча не сме да буде „жртвено јагње“, као што је то случај сХименезом. Такође, тражили су објашњење од Ортеге зашто се тим суочава с честим повредама, када то раније није био случај.

Оскар Ортега је иначе познат као врхунски доктор који годинама ради велики посао за Атлетико и Симеонеа. Узео је, између осталог, под своје Дијега Косту када је прошлог јануара стигао стигао из Челсија потпуно неспреман и запуштен и кроз три месеца стесао га и спремио за изазове клупске сезоне.

Засад није познато да ли Ортега заиста пушта нетачне информације у јавност или му неко из клуба „смешта игру“.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар