Nezadovoljstvo u svlačionici Atletika!

Informacije cure na sve strane. . . Osumnjičeni je doktor Ortega! Igrači veruju da Simeoneov dugogodišnji saradnik izbacuje informacije u javnost.

Fudbal 09.11.2018 | 18:15
Nezadovoljstvo u svlačionici Atletika!
Uspeli su fudbaleri Atletika da se osvete Dortmundu za onaj težak poraz na Vestfalenu pre dve sedmice i s velikim zadovoljstvom dočekali su kraj utakmice. Već narednog dana situacija na stadionu Vanda Metropolitano drastično se promenila.

Marka pod vinjetom „Velika tajna“ otkriva da je jutarnji trening oporavka posle utakmice dočekan uz otvoreno nezadovoljstvo određenih igrača i da je situacija bila prilično ozbiljna. Na tapetu se našao klupski doktor i dugogodišnji bliski saradnik Dijega Simeonea Oskar Ortega, zvani Profa, koga mnogi ljudi oko Atletika smatraju „plućima“ ovog tima.

Razloga je bilo na pretek. Pre svega, činjenica da su čak sedmorica igrača u poslednjih nedelju dana bili u bolničkoj postelji zbog raznih povreda, drugi i mnogo bitniji je – curenje informacija iz klupske svlačionice. A Profa se našao kao glavni osumnjičeni.

Igrači su počeli da sumnjaju u Orteginu lojalnost posle onoga što se posle utakmice s Dortmundom dogodilo Hoze Mariji Himenezu.

Naime, pouzdani štoper se povredio u meču protiv Dortmunda, a problem mu je zadao isti mišić zbog kojeg je morao da pauzira već tri puta u poslednjih mesec dana, odnosno u četiri navrata otkako je sezona počela.

Ono što je igračima zasmetalo jeste što je u javnost isplivala informacija da Himenez boluje od dismetrije kukova, odnosno da mu je jedna noga duža od druge, što izaziva preopterećenja na jednoj strani tela i zamor materijala.

Ovu vest pustio je novinar radija Kadena Kope Manolo Lama samo nekoliko trenutaka pošto se Himenezpovredio, pozivajući se na izvore iz Atletika.
Međutim, ubrzo je dobio poziv direktno iz kluba, gde mu je objašnjeno da je pogrešno obavešten i da Himenez nema pomenuto oboljenje.

“Upravo sam dobio informaciju od Atletika da Himenez nema dismetriju. Izvanjavam se igraču, doktoru i klubu“, poručio je Lama jutro posle objavljene vesti.

Igrači su u razgovoru sa stručnim štabom poručili da im nije normalno da takve, netačne informacije izlaze iz svlačionice i da niko od igrača ne sme da bude „žrtveno jagnje“, kao što je to slučaj sHimenezom. Takođe, tražili su objašnjenje od Ortege zašto se tim suočava s čestim povredama, kada to ranije nije bio slučaj.

Oskar Ortega je inače poznat kao vrhunski doktor koji godinama radi veliki posao za Atletiko i Simeonea. Uzeo je, između ostalog, pod svoje Dijega Kostu kada je prošlog januara stigao stigao iz Čelsija potpuno nespreman i zapušten i kroz tri meseca stesao ga i spremio za izazove klupske sezone.

Zasad nije poznato da li Ortega zaista pušta netačne informacije u javnost ili mu neko iz kluba „smešta igru“.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar