Стефана и Тијана: Циљ је злато у Токију 2020. године!

Пре неколико недеља Стефана Вељковић и Тијана Бошковић су са колегиницама из репрезентације Србије стигле на кров света.

Остали спортови 12.11.2018 | 22:15
Стефана и Тијана: Циљ је злато у Токију 2020. године!
Највећи успех српске одбојке, тријумф који је уједно и велики подвиг, догађај је о којем се и даље прича у спортским круговима.

Стефана и Тијана су велике пријатељице, познају се већ осам година и истичу како ће такмичење у Јапану памтити целог живота.

У Јапану су се осим са изазовима на терену суочиле и са другачијом културом исхране, а неки тамошњи специјалитети нису им се допали.

"Често путујемо и принуђене смо да једемо јела из различитих националних кухиња. Тако је било и овог пута. У Јапану је традиционално јело суши, а ја баш и нисам љубитељ сирове рибе. Поред овог специјалитета, на менију је углавном био пиринач у различитим комбинацијама, кога нам је после неког времена већ било доста. Када дођем кући, највише ми прија пасуљ и чорба. права домаћа кухиња, изјавила је Тијана Бошковић.

Девојка родом из Билеће каже да користи сваки слободан моменат да се сретне са другарима из школских дана.

"Јако сам поносна на чињеницу да ме пријатељи из периода основне и средње школе доживљавају исто као и пре мојих успеха. Не гледају ме као звезду или некога ко је изнад њих. Сваки пут кад се вратим у Херцеговину, преплаве ме дивна осећања. Увек ме изнова изненади колико ме људи тамо прате и подржавају, и осетим колику ми љубав шаљу. Наравно, ту су и мама, тата, баке и деке, који ми док сам код куће увек удовољавају, што је диван осећај", каже Бошковићева.

Стефана Вељковић је рођена у Јагодини, али већ са 14 година доселила се у Београд.

"Много ми недостаје Београд, поготово зими. Преко лета сам колико-толико ипак ту са репрезентацијом, па онда и осетим атмосферу нашег главног града, али некако сам потпуно заборавила како све то изгледа током зиме. Недостаје ми онај осећај када је напољу хладно, па са друштвом побегнем у неки топли кафић, наручимо чај или кафу, и онда сатима уживамо и причамо. Тада је обично и сезона концерата на које много волим да идем. Нажалост, ретко за то проналазим времена, па је последњи концерт на ком сам била АЦ/ДЦ, што је било баш, баш давно", каже Стефана Вељковић, која не може да прежали што је пропустила концерт Здравка Ћолића.

Она је већ неко време у вези са одбојкашем Срећком Лисинцем. Каже да јој је он велики ослонац и подршка.

"Ми смо као и сваки други пар. Умемо да се посвађамо, али одмах и да се помиримо. Он је увек ту за мене, што ми је најважније. Срећна сам што тренутно обоје играмо у Италији, па можемо доста времена да проведемо заједно.

МВП првенства света у Јапану, Тијана Бошковић, каже да она и Стефана никада нису имале ни најмању размирицу.

"Стефи је заиста сјајна и опуштена девојка. После толико година, навикле смо једна на другу, увек се подржавамо, добро забављамо, волимо да проводимо време заједно, а то су само неки од разлога нашег доброг односа још од првог дана", додала је Тијана.

Пред њима су велики изазови у будућности, а обе су сагласне у једном, а то је да им је велика жеља да освоје златну медаљу на Олимпијским играма 2020. у Токију. Ако буду играле као недавно на првенству света, Јапан би могао опет да буде место великог успеха Српкиња.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар