Крајиновић се сели у Монако и тврди: Циљ је број 1!

Амбициозно, да ли и реално? Има новог тренера и велике планове: Циљ врх АТП листе! Српски тенисер Филип Крајиновић почиње сарадњу са Томасом Јохансоном и сели се у Монте Карло. "Нескромно ћу рећи да ми је циљ прво место на светској листи", поручио је.

Тенис 11.11.2018 | 14:30
Крајиновић се сели у Монако и тврди: Циљ је број 1!
Таленат у тонама, али тело никако не успева да испрати ритам. Каријера Филипа Крајиновића не одвија се баш онако како је желео. Прошле сезоне финале Мастерса у Паризу и 33. место на АТП листи, данас тек 93. позиција на АТП листи. И сам каже, ни то није толико лоше с обзиром на то колико је играо.

“Била је ово изузетно тешка година за мене на професионалном плану. Ништа није било онако како сам замислио и желео. Још увек препун емоција из Париза, спреман да прелетим тениску планету, вредно сам радио за постизање великих резултата у 2018, што сам искрено и окечивао, али... Сезона није ни почела ја сам доживео пех са повредом. И све је кренуло низбрдо... Након санирања повреде вратио сам се, али константно недовољно припремљен, тако да је ова сезона отишла у пропаст“, објашњава Крајиновић, решен да следеће године потпуно промени живот.

Сели се у Монте Карло. И почиње сарадњу са Томасом Јохансоном, освајач Отвореног првенства Аустралије из 2002.

“Уговор смо потписали, договорили све детаље и ускоро крећемо са припремама за све оно што предстоји, а мој циљ је, нескромно ћу рећи, број 1. Знам колико могу, знам да то што сам себи поставио као циљ није немогућа мисија, зато идем по његово остварење. Осећам да ће сарадња са Јохансоном бити пун погодак за мене, да ће ово бити моја нова тениска прича у којој ћу показати све оно што знам и колико вредим. Решио сам и спреман сам да 24 сата 365 дана живим тенис, верујем у себе и да могу у сам врх, само да буде здравља, све је могуће“, амбициозан је Крајиновић.

Филип Крајиновић у финишу прошле сезоне направио је сензационални резултат, када је играо финале мастерса у Паризу и стигао до најбоље позиције на АТП листи - 33. места.

Ову годину завршава на 93. месту, иако је у 2018. имао ранкинг каријере, пошто је био 26. играч света.

"Није то тако страшно, с обзиром на то колико сам играо и да то што сам играо није донело резултате", рекао је Крајиновић.

"Време је за ново поглавље како у животу, тако и у каријери. Била је ово изузетно тешка година за мене на професионалном плану. Ништа није било онако како сам замислио и желео. Још увек препун емоција из Париза, спреман да прелетим тениску планету, вредно сам радио за постизање великих резултата у 2018, што сам искрено и очекивао, а онда, сезона није ни почела, а ја сам доживео пех са Ахиловом тетивом. И све је кренуло низбрдо... Након санирања повреде вратио сам се, али константно недовољно припремљен, тако да је ова сезона отишла у пропаст", сумирао је српски тенисер сезону на истеку.

После завршетка сарадње са тренером Петром Поповићем средином септембра, спреман је да направи крупне промене.

"Дуго сам размишљао шта и како даље. У 2019. не браним скоро ништа од поена и имам велики простор за напредак и јуриш на светски топ 10. Решио сам да се одселим у Монте Карло и започнем сарадњу са Томасом Јохансоном. Уговор смо потписали, договорили све детаље и ускоро почињемо припреме за све оно што предстоји, а нескромно ћу рећи да је мој циљ ‘број 1’. Знам колико могу, знам да то што сам себи поставио као циљ није немогућа мисија, зато идем да је остварим", поручио је Крајиновић.

Томас Јохансон (43) је бивши репрезентативац Шведске, који у колекцији трофеја има 10 АТП титулар, укључујући и гренд слем пехар Аустралијан Опена 2002. године. Тада је имао и најбољи пласман на АТП листи - седмо место.

Током каријере освојио је и Дејвис куп трофеј са селекцијом Шведске 1998, као и сребрну олимпијску медаљу у дублу са Симоном Аспелином на Играма у Пекингу 2008.

"Осећам да ће сарадња са Јохансоном бити пун погодак за мене, да ће то бити моја нова тениска прича у којој ћу показати све оно што знам и колико вредим. Решио сам и спреман сам да 24 сата 365 дана живим тенис, верујем у себе и да могу у сам врх, само да буде здравља, све је могуће", напоменуо је 26-годишњи српски тенисер.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар