Krajinović se seli u Monako i tvrdi: Cilj je broj 1!

Ambiciozno, da li i realno? Ima novog trenera i velike planove: Cilj vrh ATP liste! Srpski teniser Filip Krajinović počinje saradnju sa Tomasom Johansonom i seli se u Monte Karlo. "Neskromno ću reći da mi je cilj prvo mesto na svetskoj listi", poručio je.

Tenis 11.11.2018 | 14:30
Krajinović se seli u Monako i tvrdi: Cilj je broj 1!
Talenat u tonama, ali telo nikako ne uspeva da isprati ritam. Karijera Filipa Krajinovića ne odvija se baš onako kako je želeo. Prošle sezone finale Mastersa u Parizu i 33. mesto na ATP listi, danas tek 93. pozicija na ATP listi. I sam kaže, ni to nije toliko loše s obzirom na to koliko je igrao.

“Bila je ovo izuzetno teška godina za mene na profesionalnom planu. Ništa nije bilo onako kako sam zamislio i želeo. Još uvek prepun emocija iz Pariza, spreman da preletim tenisku planetu, vredno sam radio za postizanje velikih rezultata u 2018, što sam iskreno i okečivao, ali... Sezona nije ni počela ja sam doživeo peh sa povredom. I sve je krenulo nizbrdo... Nakon saniranja povrede vratio sam se, ali konstantno nedovoljno pripremljen, tako da je ova sezona otišla u propast“, objašnjava Krajinović, rešen da sledeće godine potpuno promeni život.

Seli se u Monte Karlo. I počinje saradnju sa Tomasom Johansonom, osvajač Otvorenog prvenstva Australije iz 2002.

“Ugovor smo potpisali, dogovorili sve detalje i uskoro krećemo sa pripremama za sve ono što predstoji, a moj cilj je, neskromno ću reći, broj 1. Znam koliko mogu, znam da to što sam sebi postavio kao cilj nije nemoguća misija, zato idem po njegovo ostvarenje. Osećam da će saradnja sa Johansonom biti pun pogodak za mene, da će ovo biti moja nova teniska priča u kojoj ću pokazati sve ono što znam i koliko vredim. Rešio sam i spreman sam da 24 sata 365 dana živim tenis, verujem u sebe i da mogu u sam vrh, samo da bude zdravlja, sve je moguće“, ambiciozan je Krajinović.

Filip Krajinović u finišu prošle sezone napravio je senzacionalni rezultat, kada je igrao finale mastersa u Parizu i stigao do najbolje pozicije na ATP listi - 33. mesta.

Ovu godinu završava na 93. mestu, iako je u 2018. imao ranking karijere, pošto je bio 26. igrač sveta.

"Nije to tako strašno, s obzirom na to koliko sam igrao i da to što sam igrao nije donelo rezultate", rekao je Krajinović.

"Vreme je za novo poglavlje kako u životu, tako i u karijeri. Bila je ovo izuzetno teška godina za mene na profesionalnom planu. Ništa nije bilo onako kako sam zamislio i želeo. Još uvek prepun emocija iz Pariza, spreman da preletim tenisku planetu, vredno sam radio za postizanje velikih rezultata u 2018, što sam iskreno i očekivao, a onda, sezona nije ni počela, a ja sam doživeo peh sa Ahilovom tetivom. I sve je krenulo nizbrdo... Nakon saniranja povrede vratio sam se, ali konstantno nedovoljno pripremljen, tako da je ova sezona otišla u propast", sumirao je srpski teniser sezonu na isteku.

Posle završetka saradnje sa trenerom Petrom Popovićem sredinom septembra, spreman je da napravi krupne promene.

"Dugo sam razmišljao šta i kako dalje. U 2019. ne branim skoro ništa od poena i imam veliki prostor za napredak i juriš na svetski top 10. Rešio sam da se odselim u Monte Karlo i započnem saradnju sa Tomasom Johansonom. Ugovor smo potpisali, dogovorili sve detalje i uskoro počinjemo pripreme za sve ono što predstoji, a neskromno ću reći da je moj cilj ‘broj 1’. Znam koliko mogu, znam da to što sam sebi postavio kao cilj nije nemoguća misija, zato idem da je ostvarim", poručio je Krajinović.

Tomas Johanson (43) je bivši reprezentativac Švedske, koji u kolekciji trofeja ima 10 ATP titular, uključujući i grend slem pehar Australijan Opena 2002. godine. Tada je imao i najbolji plasman na ATP listi - sedmo mesto.

Tokom karijere osvojio je i Dejvis kup trofej sa selekcijom Švedske 1998, kao i srebrnu olimpijsku medalju u dublu sa Simonom Aspelinom na Igrama u Pekingu 2008.

"Osećam da će saradnja sa Johansonom biti pun pogodak za mene, da će to biti moja nova teniska priča u kojoj ću pokazati sve ono što znam i koliko vredim. Rešio sam i spreman sam da 24 sata 365 dana živim tenis, verujem u sebe i da mogu u sam vrh, samo da bude zdravlja, sve je moguće", napomenuo je 26-godišnji srpski teniser.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar