Мата чека продужетак сарадње...

Јунајтед му оставља широко поље! Ко ће на крају истерати своје?

Фудбал 11.11.2018 | 17:00
Мата чека продужетак сарадње...
Тмурни облаци надвили су се над Хуаном Матом. Од прича да би могао да продужи сарадњу с Манчестер јунајтедом, Шпанац је дошао у ситуацију да има отворено поље за разговоре с потенцијалним послодавцима. Али, Мата не одустаје. 

Искусни везиста ушао је летос у последњу годину уговора, пошто је Јунајтед већ искористио своју "+1" опцију из уговора и сада његова будућност виси у ваздуху. Матина жеља је да остане у Јунајтеду, чак и да пристане на мање услове од садашњих 170.000 евра недељно, али у Јунајтеду (још) не размишљају о томе да уопште седну за преговарачки сто. Наводно, из клупског врха је Мати поручено да слободно преговара с ким жели и да је то засад прва опција клуба, без обзира што је 2014. године плаћен преко 40.000.000 евра. 

Мата се последњих месеци нашао на милост и немилост Жозеа Муриња, с којим тежак однос има још из времена када су заједно били у Челсију. Упркос томе што је двапут узастопно био играч године у Челсију, по Мурињовом доласку Мата је одмах скрајнут, онда и продат у јануару, после чега је откривено даЖозе ниједног тренутка није био задовољан Шпанцем и његовом фудбалском идејом. По обнављању сарадње у Манчестер јунајтеду, њих двојица имали су добрих и лоших дана. Ипак, последњих месеци се однос погоршао. Мата је био љут због тога што је жртвован у мечу против Дербија, када је Серхио Ромероискључен, а Ли Грант изашао на терен као замена.

Упркос томе, жели да остане на Олд Трафорду. Уколико се то не догоди, прва жеља му је да се задржи у Премијер лиги, а тек онда би разимшљао о евентуалном одласку са Острва. Мата је већ добио позив Унаја Емерија да дође у Арсенал, мада га још неколико клубова прати. Такође, тражен је и у Шпанији, где се највише интересује његов бивши клуб Валенсија. Подсетимо, и нови директор Јувентуса Фабио Паратићи имаМату у свом нотесу и спреман је да отвори преговоре с њим у јануару, за трансфер на лето. 

За Манчестер јунајтед одиграо је 198 утакмица у свим такмичењима. Има 42 гола и 34 асистенције.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар