Mata čeka produžetak saradnje...

Junajted mu ostavlja široko polje! Ko će na kraju isterati svoje?

Fudbal 11.11.2018 | 17:00
Mata čeka produžetak saradnje...
Tmurni oblaci nadvili su se nad Huanom Matom. Od priča da bi mogao da produži saradnju s Mančester junajtedom, Španac je došao u situaciju da ima otvoreno polje za razgovore s potencijalnim poslodavcima. Ali, Mata ne odustaje. 

Iskusni vezista ušao je letos u poslednju godinu ugovora, pošto je Junajted već iskoristio svoju "+1" opciju iz ugovora i sada njegova budućnost visi u vazduhu. Matina želja je da ostane u Junajtedu, čak i da pristane na manje uslove od sadašnjih 170.000 evra nedeljno, ali u Junajtedu (još) ne razmišljaju o tome da uopšte sednu za pregovarački sto. Navodno, iz klupskog vrha je Mati poručeno da slobodno pregovara s kim želi i da je to zasad prva opcija kluba, bez obzira što je 2014. godine plaćen preko 40.000.000 evra. 

Mata se poslednjih meseci našao na milost i nemilost Žozea Murinja, s kojim težak odnos ima još iz vremena kada su zajedno bili u Čelsiju. Uprkos tome što je dvaput uzastopno bio igrač godine u Čelsiju, po Murinjovom dolasku Mata je odmah skrajnut, onda i prodat u januaru, posle čega je otkriveno daŽoze nijednog trenutka nije bio zadovoljan Špancem i njegovom fudbalskom idejom. Po obnavljanju saradnje u Mančester junajtedu, njih dvojica imali su dobrih i loših dana. Ipak, poslednjih meseci se odnos pogoršao. Mata je bio ljut zbog toga što je žrtvovan u meču protiv Derbija, kada je Serhio Romeroisključen, a Li Grant izašao na teren kao zamena.

Uprkos tome, želi da ostane na Old Trafordu. Ukoliko se to ne dogodi, prva želja mu je da se zadrži u Premijer ligi, a tek onda bi razimšljao o eventualnom odlasku sa Ostrva. Mata je već dobio poziv Unaja Emerija da dođe u Arsenal, mada ga još nekoliko klubova prati. Takođe, tražen je i u Španiji, gde se najviše interesuje njegov bivši klub Valensija. Podsetimo, i novi direktor Juventusa Fabio Paratići imaMatu u svom notesu i spreman je da otvori pregovore s njim u januaru, za transfer na leto. 

Za Mančester junajted odigrao je 198 utakmica u svim takmičenjima. Ima 42 gola i 34 asistencije.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar