Зворник: Помен погинулим борцима

У Зворнику је данас уприличено уручивање одликовања породицама погинулих бораца. Постхумно, за 13 погинулих бораца са подручја Зворника, Братунца, Власенице и Сребренице, медаље заслуга за народ уручио је изасланик предсједника Републике Српске Миладин Драгичевић.

Република Српска 09.11.2018 | 14:37
Зворник: Помен погинулим борцима
“Осјећања су помијешана, тужни смо, али и срећни јер ово нам је доказ да жртва наших најмилијих није заборављена”, рекли су чланови породица погинулих бораца којима су уручене медаље.

“Муж ми је погинуо 1992. године. Још није нађен. С њим и три брата, један рођени, и два од стрица. Ни они нису нађени. Данашњи дан ми је веома важан, јер знам да нису заборављени”, каже Аница Машић, супруга постхумно одликованог борца ВРС.

“Захвална сам, емоције су помијешане. Живимо како морамо, вријеме пролази. Захвална сам, јер нас нису заборавили”, рекла је Миланка Васиљевић, супруга постхумно одликованог борца ВРС.

У име предсједника Републике Српске, медаљама заслуга за народ, погинуле борце постхумно је одликовао његов изасланик Миладин Драгичевић.

“Када даш живот, то нема цијену. Породице ће макар имати прилику, када добију ово одликовање, да покажу ко су им родитељи и за шта су живот дали. Ово је само мали прилог, а њихово је велико признање, које ће их подсјећати да су они дали највриједније за Републику Српску и српски народ”, изјавио је овом приликом Миладин Драгичевић, изасланик предсједника Републике Српске.

Чланови породица 13 погинулих бораца са подручја Зворника, Братунца, Власенице и Сребренице, примили су одликовања.

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

АР

09.11.2018 14:03

Зали бозе толиких зртава И протјеривања Ста смо добили Само да нас цитав свијет мрзи то смо добили Само треба да се окренемо око себе И све це нам бити јасно за ста смо Дали И одузели другима зивоте

ОДГОВОРИТЕ