Нови Парламент биће 5. децембра

Предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Младен Босић заказао је за 13. новембар сједницу колегијума да би био утврђен датум одржавања конститутивне сједнице новог сазива ово дома.

Босна и Херцеговина 09.11.2018 | 14:15
Нови Парламент биће 5. децембра
"У уторак ће колегијум разматрати термин за одржавање сједнице новог сазива, јер имамо рок од 30 дана од потврђивања резултата избора да буде конституисан Парламент. Тај рок тече и претпостављам да ће конститутивна сједница бити одржана 5. децембра", рекао је Босић.

Додао је да ће на конститутивној сједници новоизабрани посланици дати свечане изјаве, изабрати предсједавајућег, првог замјеника предсједавајућег и другог замјеника предсједавајућег Представничког дома, те чланове Комисије за припрему избора Савјета министара БиХ.

"Надам се да ће до тог термина бити нађена стабилна парламентарна већина и да ће Парламент функционисати у пуном капацитету", рекао је Босић.

Замјеник предсједавајућег Представничког дома Шефик Џаферовић је рекао да ће конститутивна сједница бити заказана у складу са Уставом и законом.

Он вјерује да ће конститутивна сједница бити заказана почетком наредног мјесеца. Пословником о раду Представничког дома утврђено је да конститутивној сједници предсједава најстарији посланик новог сазива.

(Глас Српске)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Хвала

09.11.2018 14:31

Хвала.Славно смо се обрадовали.Опет ће четири године да серуцкају за велику лову.Будале

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кока

09.11.2018 15:47

Сада це БиХ разантно да се развије. Имамо реформску агенду, од 01.01.2019. Сретно усљивци!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дрински Вук

09.11.2018 19:04

Ма ста да казем,јеба вас онај све.Како сте јадни само.Бојкотујмо изборе све наредне а ја цу вам свима пркосити сто постојим.Ицу ја у погану Западну Европу и мрзицу све због тога сто морам породицу оставити

ОДГОВОРИТЕ