Novi Parlament biće 5. decembra

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić zakazao je za 13. novembar sjednicu kolegijuma da bi bio utvrđen datum održavanja konstitutivne sjednice novog saziva ovo doma.

Bosna i Hercegovina 09.11.2018 | 14:15
Novi Parlament biće 5. decembra
"U utorak će kolegijum razmatrati termin za održavanje sjednice novog saziva, jer imamo rok od 30 dana od potvrđivanja rezultata izbora da bude konstituisan Parlament. Taj rok teče i pretpostavljam da će konstitutivna sjednica biti održana 5. decembra", rekao je Bosić.

Dodao je da će na konstitutivnoj sjednici novoizabrani poslanici dati svečane izjave, izabrati predsjedavajućeg, prvog zamjenika predsjedavajućeg i drugog zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma, te članove Komisije za pripremu izbora Savjeta ministara BiH.

"Nadam se da će do tog termina biti nađena stabilna parlamentarna većina i da će Parlament funkcionisati u punom kapacitetu", rekao je Bosić.

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Šefik Džaferović je rekao da će konstitutivna sjednica biti zakazana u skladu sa Ustavom i zakonom.

On vjeruje da će konstitutivna sjednica biti zakazana početkom narednog mjeseca. Poslovnikom o radu Predstavničkog doma utvrđeno je da konstitutivnoj sjednici predsjedava najstariji poslanik novog saziva.

(Glas Srpske)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Hvala

09.11.2018 14:31

Hvala.Slavno smo se obradovali.Opet će četiri godine da seruckaju za veliku lovu.Budale

ODGOVORITE
Name

Koka

09.11.2018 15:47

Sada ce BiH razantno da se razvije. Imamo reformsku agendu, od 01.01.2019. Sretno usljivci!

ODGOVORITE
Name

Drinski Vuk

09.11.2018 19:04

Ma sta da kazem,jeba vas onaj sve.Kako ste jadni samo.Bojkotujmo izbore sve naredne a ja cu vam svima prkositi sto postojim.Icu ja u poganu Zapadnu Evropu i mrzicu sve zbog toga sto moram porodicu ostaviti

ODGOVORITE