Испред Јовића само Левандовски!

Млади српски центарфор ове јесени је други по голгетерском учинку међу фудбалерима Бундес лиге.

Фудбал 10.11.2018 | 17:00
Испред Јовића само Левандовски!
Лука Јовић не стаје!

Двадесетогодишњи нападач Ајнтрахта у четвртак је дао водећи гол у победи над кипарским Аполоном (2:3) и тиме за два и по месеца надмашио свој учинак из читаве сезоне 2017/18!

Јовић је у првој од две сезоне, на колико је позајмљен од Бенфике, постигао девет погодака (осам у Бундес лиги и један у Купу Немачке).

Сада је већ на двоцифреном броју голова, пошто је на седам "комада" у шампионату Немачке додао три у Лиги Европе.

Пре Аполона, затресао је мрежу Олимпика из Марсеја и Лација, тако да је међу најзаслужнијима што је Ајнтрахт два кола пре краја групне фазе, са максималних 12 бодова, осигурао "европско пролеће".

У Бундес лиги се прославио када је 19. октобра Фортуни из Диселдорфа дао чак пет голова, по чему је најмлађи у историји тог реномираног такмичења.

Статистичка компанија "Опта" у четвртак увече је објавила још један занимљив податак везан за некадашњу наду Црвене звезде. Са 10 голова у свим такмичењима, Јовић је на другом месту међу бундеслигашким играчима ове сезоне. Испред њега је само славни Пољак из екипе Бајерна, Роберт Левандовски, стрелац 13 погодака.

Када се томе дода и синоћни гол Мијата Гаћиновића, јасно је да ће селектор Младен Крстајић бити на такозваним слатким мукама, када буде састављао тим за последње две утакмице Лиге нација, против Црне Горе и Литваније 17, односно 20. новембра.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар