Ispred Jovića samo Levandovski!

Mladi srpski centarfor ove jeseni je drugi po golgeterskom učinku među fudbalerima Bundes lige.

Fudbal 10.11.2018 | 17:00
Ispred Jovića samo Levandovski!
Luka Jović ne staje!

Dvadesetogodišnji napadač Ajntrahta u četvrtak je dao vodeći gol u pobedi nad kiparskim Apolonom (2:3) i time za dva i po meseca nadmašio svoj učinak iz čitave sezone 2017/18!

Jović je u prvoj od dve sezone, na koliko je pozajmljen od Benfike, postigao devet pogodaka (osam u Bundes ligi i jedan u Kupu Nemačke).

Sada je već na dvocifrenom broju golova, pošto je na sedam "komada" u šampionatu Nemačke dodao tri u Ligi Evrope.

Pre Apolona, zatresao je mrežu Olimpika iz Marseja i Lacija, tako da je među najzaslužnijima što je Ajntraht dva kola pre kraja grupne faze, sa maksimalnih 12 bodova, osigurao "evropsko proleće".

U Bundes ligi se proslavio kada je 19. oktobra Fortuni iz Diseldorfa dao čak pet golova, po čemu je najmlađi u istoriji tog renomiranog takmičenja.

Statistička kompanija "Opta" u četvrtak uveče je objavila još jedan zanimljiv podatak vezan za nekadašnju nadu Crvene zvezde. Sa 10 golova u svim takmičenjima, Jović je na drugom mestu među bundesligaškim igračima ove sezone. Ispred njega je samo slavni Poljak iz ekipe Bajerna, Robert Levandovski, strelac 13 pogodaka.

Kada se tome doda i sinoćni gol Mijata Gaćinovića, jasno je da će selektor Mladen Krstajić biti na takozvanim slatkim mukama, kada bude sastavljao tim za poslednje dve utakmice Lige nacija, protiv Crne Gore i Litvanije 17, odnosno 20. novembra.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar