Мбапе: Порез у Француској плаћам уредно!

Нападач Пари Сен Жермена Килијан Мбапе означен је недавно у појединим медијима као играч који не плаћа порез самостално.

Фудбал 11.11.2018 | 15:00
Мбапе: Порез у Француској плаћам уредно!
Немачки недељник "Шпигл" је објавио поверљиве документе о трансферу младог играча 2017. из редова Монака, али Мбапе се сада огласио репкавши да наводи нису таћни.

Како је објавио немачки магазин, Мбапе је наводно захтевао од клуба астрономско обештећење у случају да клуб буде кажњен драстично од стране УЕФА због кршења правила о финансијском фер плеју. 

Лист је такође тврдио да је Мбапе у уговор унео клаузулу да ће аутоматски постати најплаженији играч клуба у случају да освоји "Златну лопту". Такође, тражио је да има приватни авион и бесплатних 50 сати лета, док је клуб одбио да да дозволу његовом оцу Вилфриду да редовно присуствује тренингу екипе. 

Такође, било је тврдњи да ПСЖ плаћа део његовог пореза што је сада одлучно демантовао. 

"Желим да нагласим да искуључиво сам плаћам порез на све своје приходе у Француској. Такође, нетачно је да сам од клуба тражио да плаћа мој порез у висини од десет милиона евра. За мене је било најважније да одаберем клуб који ће ми гарантовати најбоље услове да се развијам, зато је ПСЖ дошао као природан избор", рекао је Мбапе у интервјуу за "Франс Инфо". 

Без озира на све, "Фоотбалл Леакс" документи тврде како је Мбапеова прва година у Паризу, остварена на позајмицу из Монака, уместио директног плаћања 180 милиона евра, била ништа друго него начин да се избегне плаћање пореза у Француској.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар