Mbape: Porez u Francuskoj plaćam uredno!

Napadač Pari Sen Žermena Kilijan Mbape označen je nedavno u pojedinim medijima kao igrač koji ne plaća porez samostalno.

Fudbal 11.11.2018 | 15:00
Mbape: Porez u Francuskoj plaćam uredno!
Nemački nedeljnik "Špigl" je objavio poverljive dokumente o transferu mladog igrača 2017. iz redova Monaka, ali Mbape se sada oglasio repkavši da navodi nisu taćni.

Kako je objavio nemački magazin, Mbape je navodno zahtevao od kluba astronomsko obeštećenje u slučaju da klub bude kažnjen drastično od strane UEFA zbog kršenja pravila o finansijskom fer pleju. 

List je takođe tvrdio da je Mbape u ugovor uneo klauzulu da će automatski postati najplaženiji igrač kluba u slučaju da osvoji "Zlatnu loptu". Takođe, tražio je da ima privatni avion i besplatnih 50 sati leta, dok je klub odbio da da dozvolu njegovom ocu Vilfridu da redovno prisustvuje treningu ekipe. 

Takođe, bilo je tvrdnji da PSŽ plaća deo njegovog poreza što je sada odlučno demantovao. 

"Želim da naglasim da iskuljučivo sam plaćam porez na sve svoje prihode u Francuskoj. Takođe, netačno je da sam od kluba tražio da plaća moj porez u visini od deset miliona evra. Za mene je bilo najvažnije da odaberem klub koji će mi garantovati najbolje uslove da se razvijam, zato je PSŽ došao kao prirodan izbor", rekao je Mbape u intervjuu za "Frans Info". 

Bez ozira na sve, "Football Leaks" dokumenti tvrde kako je Mbapeova prva godina u Parizu, ostvarena na pozajmicu iz Monaka, umestio direktnog plaćanja 180 miliona evra, bila ništa drugo nego način da se izbegne plaćanje poreza u Francuskoj.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar