Вучић: Иду тешки дани за Србију

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас у Бриселу, послије дијалога са Приштином, да ће се дијалог наставити кад Приштина повуче своје протвправне одлуке, те да су пред Србијом тешки дани.

Србија 08.11.2018 | 20:46
Вучић: Иду тешки дани за Србију
"Овде се нико од нас неће појавити док они не повуку противправне одлуке", рекао је Вучић за РТС.

Он је рекао да ће одлука Приштине о додатном порезу од 10 одсто на робу из Србије остати на снази, да се у Европи нису много због тога узбудили, а такође је упозорио да Европљани намјеравају да избаце Србију енергетске мреже за сјевер Косова.

"Грађанима Србије желим да кажем да су тешки дани у политичком смислу пред нашом земљом. Претходних дана добили смо одлуке приштинских власти у којима су противправно ЦЕФТА споразуму повећали порез за робу из Србије. Нико се није из Европе нарочито узбудио, осим саопштења Могерини", рекао је он.

Упозорио је и на намјеру Приштине да формира војску и један гарнизон упути према сјеверу, што је супротно Бриселском споразуму и споразуму који имамо са НАТО.

"Оно што се сутра дешава је трећа ствар - Европљани покушавају да нас избаце из енергетске мреже за север Косова, противправно. У нацрту, предлогу енергетског спора било је јасно да мора да се форимара ЗСО а она две мешовите компаније на северу које би биле преносник до албанског оператера. Пошто није формирана ЗСО, кривицом Приштине, они то сада нама хоће да отму, да нам отму право на струју, да изгубимо далеководе ка Македонији, Албанији, Црној Гори", рекао је Вучић.

Желе да нас избаце, противправно, не уважавајући наше аргументе, упозорава Вучић и додаје да ће та одлука бити у понедјељак.

Како је рекао, против нас су се изјаснили Њемачка, Француска, Италија, Швајцарска, Белгија, Луксмебург, Хрватска, Холандија ...

За нас су Шпанија, Словачка, БиХ.

"Боримо се колико можемо, али шансе су мале", рекао је он.

(Тањуг)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Борба

08.11.2018 19:50

Само се ти бори. На такав начин нећеш постићи ништа. Западне земље разумију само аргумент силе а не сталнога попуштања и страшења Срба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саша

08.11.2018 21:01

Срби тренутно немају тај "аргумент силе".На срећу или нажалост,небитно.ИЗА Србије је много ТЕШКИХ ГОДИНА, па смо преживјели, преживјећемо, уз Божју помоћ, и ово.

Name

Рудоња

08.11.2018 19:52

јел толики колико показујеш...подмажи само иде лакше

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Саса

09.11.2018 08:55

Нема среце нити наде, ко цини добро вратит це му се , а исто тако радит зло а оцекиват добро еее па немозе.

Name

ЗОЉА

08.11.2018 19:55

НЕ ИДЕ ДРУГО НЕГО - ПРЕДАЈА !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кад није тешко?

09.11.2018 07:29

Полако, прво иде увод, па остало, до тог расплета. Суштина је сморити народ бројним причама, демагогијама, да им на крају све додије и постане свеједно, само нек се завршава. То ће бити расплет и закључак, дотле се ваља борити, радити и ноћу и дању, правдати се, оптуживати, пјенити... Већина нас је сита тежине и неизвјесности живота, а шупља прича и сува демагогија су психичко насиље на све ово. Боже, има ли ишта да ваља???

Name

Марко

08.11.2018 20:01

Помози вуцицу бар ти да се ријеси убиство Давида драгицевица. Ове криминалне полицајце у републици српској то не занима. Да бар знамо ко је наудио том дјетету. Зивис давиде смрт те није угасила.. Правда

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Марко

08.11.2018 20:11

Е мој Марко, овај ти је највећи криминалац на Балкану! А тек колики је лицемјер, сва ова представа са еу и Приштином давно договорена. Надам се да у Србији још има патриота и покоји Легија!

Name

Игор

08.11.2018 20:08

Хахаххахахахахахха Е до сад нам је бас исло у пм . Него реци ти нама ко се, осим тебе наравно, мијесао у изборе ? Са Милорадом , тобом и збланутим народом ицице на нам бас супер.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мк

08.11.2018 20:35

Зло једно прави срби ти никада неће опростити оне фрапантне доказе које никада ниси изнио једино си се ти мијешао у изборе и опет нам на леђа натоварио оног проклетог криминалца Е то су тешке 4 године за србе у Републици српској

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

08.11.2018 21:04

Да тако је

Name

БОБА

09.11.2018 09:12

КАКО ВУЧИЋ КАЖЕ БОЉЕ СТО ГОДИНА ПРЕГОВАРАТИ НЕГО ЈЕДАН ДАН РАТОВАТИ. ЧЕКА ЧОВЈЕК СМАК СВИЈЕТА.А КАО ФАЦА СМРКНУТА НА САСТАНКУ КАО МИ СМО СИЛА.ЗАТЕГНИ, ПОПУСТИ И НА КРАЈУ ВРИЈЕМЕ ТЕЧЕ МУЊЕВИТОМ БРЗИНОМ.ЊИМА ДОБРО А МИ ЖИВИМО У ИШЧЕКИВАЊУ НЕЧЕГ ШТО ЈЕ ДАВНО НЕСТАЛО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боривоје

09.11.2018 10:16

Вучићу ако иду тешки дани за Србију,зашто не затражите од Путина као што је Башар Ал Асад тражио помоћ за Сирију,да Путин интервенише војском у Србији и ослободите Косово од Шиптара???Зашто???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сиједи ИТ

09.11.2018 20:02

Тако је Боривоје свака ти част.