Vučić: Idu teški dani za Srbiju

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras u Briselu, poslije dijaloga sa Prištinom, da će se dijalog nastaviti kad Priština povuče svoje protvpravne odluke, te da su pred Srbijom teški dani.

Srbija 08.11.2018 | 20:46
Vučić: Idu teški dani za Srbiju
"Ovde se niko od nas neće pojaviti dok oni ne povuku protivpravne odluke", rekao je Vučić za RTS.

On je rekao da će odluka Prištine o dodatnom porezu od 10 odsto na robu iz Srbije ostati na snazi, da se u Evropi nisu mnogo zbog toga uzbudili, a takođe je upozorio da Evropljani namjeravaju da izbace Srbiju energetske mreže za sjever Kosova.

"Građanima Srbije želim da kažem da su teški dani u političkom smislu pred našom zemljom. Prethodnih dana dobili smo odluke prištinskih vlasti u kojima su protivpravno CEFTA sporazumu povećali porez za robu iz Srbije. Niko se nije iz Evrope naročito uzbudio, osim saopštenja Mogerini", rekao je on.

Upozorio je i na namjeru Prištine da formira vojsku i jedan garnizon uputi prema sjeveru, što je suprotno Briselskom sporazumu i sporazumu koji imamo sa NATO.

"Ono što se sutra dešava je treća stvar - Evropljani pokušavaju da nas izbace iz energetske mreže za sever Kosova, protivpravno. U nacrtu, predlogu energetskog spora bilo je jasno da mora da se forimara ZSO a ona dve mešovite kompanije na severu koje bi bile prenosnik do albanskog operatera. Pošto nije formirana ZSO, krivicom Prištine, oni to sada nama hoće da otmu, da nam otmu pravo na struju, da izgubimo dalekovode ka Makedoniji, Albaniji, Crnoj Gori", rekao je Vučić.

Žele da nas izbace, protivpravno, ne uvažavajući naše argumente, upozorava Vučić i dodaje da će ta odluka biti u ponedjeljak.

Kako je rekao, protiv nas su se izjasnili Njemačka, Francuska, Italija, Švajcarska, Belgija, Luksmeburg, Hrvatska, Holandija ...

Za nas su Španija, Slovačka, BiH.

"Borimo se koliko možemo, ali šanse su male", rekao je on.

(Tanjug)

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

Borba

08.11.2018 19:50

Samo se ti bori. Na takav način nećeš postići ništa. Zapadne zemlje razumiju samo argument sile a ne stalnoga popuštanja i strašenja Srba.

ODGOVORITE
Name

Саша

08.11.2018 21:01

Срби тренутно немају тај "аргумент силе".На срећу или нажалост,небитно.ИЗА Србије је много ТЕШКИХ ГОДИНА, па смо преживјели, преживјећемо, уз Божју помоћ, и ово.

Name

Rudonja

08.11.2018 19:52

jel toliki koliko pokazuješ...podmaži samo ide lakše

ODGOVORITE
Name

Re Sasa

09.11.2018 08:55

Nema srece niti nade, ko cini dobro vratit ce mu se , a isto tako radit zlo a ocekivat dobro eee pa nemoze.

Name

ZOLJA

08.11.2018 19:55

NE IDE DRUGO NEGO - PREDAJA !

ODGOVORITE
Name

Kad nije teško?

09.11.2018 07:29

Polako, prvo ide uvod, pa ostalo, do tog raspleta. Suština je smoriti narod brojnim pričama, demagogijama, da im na kraju sve dodije i postane svejedno, samo nek se završava. To će biti rasplet i zaključak, dotle se valja boriti, raditi i noću i danju, pravdati se, optuživati, pjeniti... Većina nas je sita težine i neizvjesnosti života, a šuplja priča i suva demagogija su psihičko nasilje na sve ovo. Bože, ima li išta da valja???

Name

Marko

08.11.2018 20:01

Pomozi vucicu bar ti da se rijesi ubistvo Davida dragicevica. Ove kriminalne policajce u republici srpskoj to ne zanima. Da bar znamo ko je naudio tom djetetu. Zivis davide smrt te nije ugasila.. Pravda

ODGOVORITE
Name

Re Marko

08.11.2018 20:11

E moj Marko, ovaj ti je najveći kriminalac na Balkanu! A tek koliki je licemjer, sva ova predstava sa eu i Prištinom davno dogovorena. Nadam se da u Srbiji još ima patriota i pokoji Legija!

Name

Igor

08.11.2018 20:08

Hahahhahahahahahha E do sad nam je bas islo u pm . Nego reci ti nama ko se, osim tebe naravno, mijesao u izbore ? Sa Miloradom , tobom i zblanutim narodom icice na nam bas super.

ODGOVORITE
Name

Mk

08.11.2018 20:35

Zlo jedno pravi srbi ti nikada neće oprostiti one frapantne dokaze koje nikada nisi iznio jedino si se ti miješao u izbore i opet nam na leđa natovario onog prokletog kriminalca E to su teške 4 godine za srbe u Republici srpskoj

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

08.11.2018 21:04

Da tako je

Name

BOBA

09.11.2018 09:12

KAKO VUČIĆ KAŽE BOLJE STO GODINA PREGOVARATI NEGO JEDAN DAN RATOVATI. ČEKA ČOVJEK SMAK SVIJETA.A KAO FACA SMRKNUTA NA SASTANKU KAO MI SMO SILA.ZATEGNI, POPUSTI I NA KRAJU VRIJEME TEČE MUNJEVITOM BRZINOM.NJIMA DOBRO A MI ŽIVIMO U IŠČEKIVANJU NEČEG ŠTO JE DAVNO NESTALO.

ODGOVORITE
Name

Borivoje

09.11.2018 10:16

Vučiću ako idu teški dani za Srbiju,zašto ne zatražite od Putina kao što je Bašar Al Asad tražio pomoć za Siriju,da Putin interveniše vojskom u Srbiji i oslobodite Kosovo od Šiptara???Zašto???

ODGOVORITE
Name

Sijedi IT

09.11.2018 20:02

Tako je Borivoje svaka ti čast.