Борци Српске славе Митровдан

Борачка организација општине Лопаре данас је обиљежила крсну славу - Митровдан, служењем парастоса погинулим борцима Војске Републике Српске и полагањем цвијећа на централно спомен-обиљежје, те служењем литургије и ломљењем славског колача у Храму Покрова Пресвете Богородице.

Република Српска 08.11.2018 | 16:31
Борци Српске славе Митровдан
Предсједник Предсједништва Борачке организације Лопаре Ристо Радић подсјетио је да се данас обиљежава и 26 година од оснивања Треће мајевичке бригаде Војске Републике Српске.

"Бригада је бранила српски народ на мајевичком ратишту и била је једна је од најбројнијих у Источно-босанском корпусу Војске Републике Српске - имала је шест батаљона. Нажалост, погинула су 182 војника, а рањено је више од 400", рекао је Радић о бригади.

Радић је подсјетио да је општина Лопаре, на обиљежавању 25 година од оснивања Борачке организације Републике Српске, добила златну значку за допринос борачкој популацији.

Начелник општине Лопаре Радо Савић честитао је борцима крсну славу и Дан оснивања Треће мајевичке бригаде Војске Републике Српске, уз напомену да локална управа подржава рад Борачке организације, што ће чинити и у наредном периоду.

"Златна значка коју смо добили на овогодишњем Форуму бораца обавезује нас и подстиче да улажемо више напора и још снажније у наредном периоду дајемо подршку Борачкој организацији, али и борачкој популацији уопште", рекао је Савић .

У протеклом одбрамбено-отаџбинском рату у Лопарама су погинула 242 борца, а 813 их је рањено.

БН ТВ

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

пропали борац у својој РС

08.11.2018 15:55

Тај дан не славе борци гладни бједни са малом мизерном борачком пензијом никада у РС, него тај дан славе лопови на власти који пљачкају све у РС и сладе се свим и свачим и разбацују се туђом муком и својим лијепим животом у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

08.11.2018 16:02

Само нек се слави нема везе ко слави....

Name

Е

08.11.2018 16:10

Нисам баш сигуран да си у праву, јер гладао сам дневник 1 БН и гдје су год приказали прославу не бијаше главних гузоња ни из власти ни из опозиције, вјероватно због тога што су прошли избори и наравно сад нису потребни никоме од њих.

Name

Подрињац

08.11.2018 17:21

Борци не славе ниста муку муче како саставити крај са крајем.То славе они који нису омирисали барут.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обезвријеђивање живота

08.11.2018 22:26

Борци су криви, искључиво они, што муку муче и једва живе, а што им квалитет живота одређују разни нечасни ликови. Зашто то питање не постављају на локалном нивоу, у својим Борачким организацијама, зашто се не боре за свој статус, те незавидно стање у којем су се вечина нашли? Прво се мора кренути од локала, па према републичком Борс-у, прозвати генерала, који се очигледно успавао, добро му. Уколико треба, инсистирати и на измјенама Закона, допунама, да се побољша стање борачке популације, да коначно дођу на ниво људи, јер многи нису још стамбено збринути. Све док шуте, не питају ништа, не упиру прстом, биће им овако, чак и горе. Док су ратовали, гинули, бивали рањавани у бројним акцијама, имали су неки морал, ишли су уздигнутих глава, зашто су сад посустали у Републици Српској, коју су исти они створили и омеђили својом крвљу, као и крвљу погинулих? Није више ни важно што издају себе, важно је што су потцијенили погинуле, обезвриједили њихове погибије. Е на ово немају право, нека се мало пресаберу...

Name

Милан Митровиц

08.11.2018 20:56

Да је било толико бораца у рату, колко их је на прославама, стигли би до Беча :Д

ОДГОВОРИТЕ
Name

Станко

08.11.2018 22:06

засто ти умањујес зртве на Мајевици? Гдје си ти био?

Name

Дарио

08.11.2018 22:11

Е јесу се изборили да им ратни дезертер и профитер кроји капу

ОДГОВОРИТЕ