Borci Srpske slave Mitrovdan

Boračka organizacija opštine Lopare danas je obilježila krsnu slavu - Mitrovdan, služenjem parastosa poginulim borcima Vojske Republike Srpske i polaganjem cvijeća na centralno spomen-obilježje, te služenjem liturgije i lomljenjem slavskog kolača u Hramu Pokrova Presvete Bogorodice.

Republika Srpska 08.11.2018 | 16:31
Borci Srpske slave Mitrovdan
Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Lopare Risto Radić podsjetio je da se danas obilježava i 26 godina od osnivanja Treće majevičke brigade Vojske Republike Srpske.

"Brigada je branila srpski narod na majevičkom ratištu i bila je jedna je od najbrojnijih u Istočno-bosanskom korpusu Vojske Republike Srpske - imala je šest bataljona. Nažalost, poginula su 182 vojnika, a ranjeno je više od 400", rekao je Radić o brigadi.

Radić je podsjetio da je opština Lopare, na obilježavanju 25 godina od osnivanja Boračke organizacije Republike Srpske, dobila zlatnu značku za doprinos boračkoj populaciji.

Načelnik opštine Lopare Rado Savić čestitao je borcima krsnu slavu i Dan osnivanja Treće majevičke brigade Vojske Republike Srpske, uz napomenu da lokalna uprava podržava rad Boračke organizacije, što će činiti i u narednom periodu.

"Zlatna značka koju smo dobili na ovogodišnjem Forumu boraca obavezuje nas i podstiče da ulažemo više napora i još snažnije u narednom periodu dajemo podršku Boračkoj organizaciji, ali i boračkoj populaciji uopšte", rekao je Savić .

U proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu u Loparama su poginula 242 borca, a 813 ih je ranjeno.

BN TV

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

propali borac u svojoj RS

08.11.2018 15:55

Taj dan ne slave borci gladni bjedni sa malom mizernom boračkom penzijom nikada u RS, nego taj dan slave lopovi na vlasti koji pljačkaju sve u RS i slade se svim i svačim i razbacuju se tuđom mukom i svojim lijepim životom u RS.

ODGOVORITE
Name

re

08.11.2018 16:02

Samo nek se slavi nema veze ko slavi....

Name

Е

08.11.2018 16:10

Нисам баш сигуран да си у праву, јер гладао сам дневник 1 БН и гдје су год приказали прославу не бијаше главних гузоња ни из власти ни из опозиције, вјероватно због тога што су прошли избори и наравно сад нису потребни никоме од њих.

Name

Podrinjac

08.11.2018 17:21

Borci ne slave nista muku muče kako sastaviti kraj sa krajem.To slave oni koji nisu omirisali barut.

ODGOVORITE
Name

Obezvrijeđivanje života

08.11.2018 22:26

Borci su krivi, isključivo oni, što muku muče i jedva žive, a što im kvalitet života određuju razni nečasni likovi. Zašto to pitanje ne postavljaju na lokalnom nivou, u svojim Boračkim organizacijama, zašto se ne bore za svoj status, te nezavidno stanje u kojem su se večina našli? Prvo se mora krenuti od lokala, pa prema republičkom Bors-u, prozvati generala, koji se očigledno uspavao, dobro mu. Ukoliko treba, insistirati i na izmjenama Zakona, dopunama, da se poboljša stanje boračke populacije, da konačno dođu na nivo ljudi, jer mnogi nisu još stambeno zbrinuti. Sve dok šute, ne pitaju ništa, ne upiru prstom, biće im ovako, čak i gore. Dok su ratovali, ginuli, bivali ranjavani u brojnim akcijama, imali su neki moral, išli su uzdignutih glava, zašto su sad posustali u Republici Srpskoj, koju su isti oni stvorili i omeđili svojom krvlju, kao i krvlju poginulih? Nije više ni važno što izdaju sebe, važno je što su potcijenili poginule, obezvrijedili njihove pogibije. E na ovo nemaju pravo, neka se malo presaberu...

Name

Milan Mitrovic

08.11.2018 20:56

Da je bilo toliko boraca u ratu, kolko ih je na proslavama, stigli bi do Beča :D

ODGOVORITE
Name

Stanko

08.11.2018 22:06

zasto ti umanjujes zrtve na Majevici? Gdje si ti bio?

Name

Dario

08.11.2018 22:11

E jesu se izborili da im ratni dezerter i profiter kroji kapu

ODGOVORITE