Ливерпул заинтересован за Семберца, Луку Јовића?!

Не би било први пут да Јирген Клоп доводи неког српског играча у редове Редса.  Клоп научио лекцију, сад жели да доведе Јовића из Ајнтрахта.  Пораз од Црвене звезде натерао је менаџера Јиргена Клопа да озбиљније поразмисли о ангажовању неког од српских фудбалера.

Фудбал 09.11.2018 | 22:30
Ливерпул заинтересован за Семберца, Луку Јовића?!
Овога пута, Немац није заинтересован директно за неког играча из садашњег тима Црвене звезде, већ за њеног бившег голгетера, Луку Јовића.

Млади нападач блиста ове сезоне у дресу Ајнтрахта из Франкфурта и то је , судећи по писању острвских и немачких медија, озбиљно привукло Клопову пажњу.

Јовић је у четвртак у Лиги Европе постигао десети гол ове сезоне за тим из Франкфурта и тренутно је најубојити играч екипе у овом такмичењу са три постигнута гола. Ајнтрахт је као гост победио Аполон са 3:2, а Јовић је био стрелац водећег гола.

Портал "ЛФЦ Глобе" тврди да Јирген клоп редовно прати дешавања у Бундеслиги те да му посебно импонују игре младог српског нападача.

Портал такоше тврди да је мало вероватно да би "црвени" покушали да га доведу у јануару имајући у виду чињеницу да је "српски Фалкао" тренутно у другој сезони на позајмици Ајнтрахту од стране матичног клуба, Бенфике.

Вероватнија је опција да се са трансфером иде наредног лета, док се вредност Јовића тренутно процењује на око 25 милиона евра.

Осим Ливерпула, недавно су интересовање за српског нападача показала још два клуба, Бајерн и Наполи.

Лука Јовић је својим играма у дресу Ајнтрахта Франкфурта привукао пажњу на себе, па зато и не чуде натписи у медијима да су за њега заинтересовани велики клубови. До сада су се помињали Бајерн Минхен и Наполи, а сада је наводно заинтересован и Ливерпул. Вест преноси немачки Спорт.де позивајући се на "ЛФЦ Глобе", сајт посвећен дешавањима на Енфилду.

Вест каже да Редси прате развој Јовића у дресу Ајнтрахта и да ако до конретног потеза дође, не треба га очекивати пре наредног лета.

Јовић је тренутно на позајмици у Ајнтрахту из Бенфике, али је практично сигурно да ће Франкфурт откупити његов уговор јер има право на то.

Исти извори истичу да Јирген Клоп често гледа ка Бундеслиги у потрази за појачањима, а како је то случај онда Јовић није могао да му прође испод радара.

Клоп је већ раније довео Марка Грујића на Енфилд тако да му ово не би био први пут да доведе српског играча у свој тим. Такође, уверио се и против Црвене звезде да овдашњи играчи знају да играју овај спорт.

Јовић је ове сезоне имао девет голова и три асистенције у 13 мечева, укључујући пет голова на једном мечу против Дизелдорфа.

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар