Liverpul zainteresovan za Semberca, Luku Jovića?!

Ne bi bilo prvi put da Jirgen Klop dovodi nekog srpskog igrača u redove Redsa.  Klop naučio lekciju, sad želi da dovede Jovića iz Ajntrahta.  Poraz od Crvene zvezde naterao je menadžera Jirgena Klopa da ozbiljnije porazmisli o angažovanju nekog od srpskih fudbalera.

Fudbal 09.11.2018 | 22:30
Liverpul zainteresovan za Semberca, Luku Jovića?!
Ovoga puta, Nemac nije zainteresovan direktno za nekog igrača iz sadašnjeg tima Crvene zvezde, već za njenog bivšeg golgetera, Luku Jovića.

Mladi napadač blista ove sezone u dresu Ajntrahta iz Frankfurta i to je , sudeći po pisanju ostrvskih i nemačkih medija, ozbiljno privuklo Klopovu pažnju.

Jović je u četvrtak u Ligi Evrope postigao deseti gol ove sezone za tim iz Frankfurta i trenutno je najubojiti igrač ekipe u ovom takmičenju sa tri postignuta gola. Ajntraht je kao gost pobedio Apolon sa 3:2, a Jović je bio strelac vodećeg gola.

Portal "LFC Globe" tvrdi da Jirgen klop redovno prati dešavanja u Bundesligi te da mu posebno imponuju igre mladog srpskog napadača.

Portal takoše tvrdi da je malo verovatno da bi "crveni" pokušali da ga dovedu u januaru imajući u vidu činjenicu da je "srpski Falkao" trenutno u drugoj sezoni na pozajmici Ajntrahtu od strane matičnog kluba, Benfike.

Verovatnija je opcija da se sa transferom ide narednog leta, dok se vrednost Jovića trenutno procenjuje na oko 25 miliona evra.

Osim Liverpula, nedavno su interesovanje za srpskog napadača pokazala još dva kluba, Bajern i Napoli.

Luka Jović je svojim igrama u dresu Ajntrahta Frankfurta privukao pažnju na sebe, pa zato i ne čude natpisi u medijima da su za njega zainteresovani veliki klubovi. Do sada su se pominjali Bajern Minhen i Napoli, a sada je navodno zainteresovan i Liverpul. Vest prenosi nemački Sport.de pozivajući se na "LFC Globe", sajt posvećen dešavanjima na Enfildu.

Vest kaže da Redsi prate razvoj Jovića u dresu Ajntrahta i da ako do konretnog poteza dođe, ne treba ga očekivati pre narednog leta.

Jović je trenutno na pozajmici u Ajntrahtu iz Benfike, ali je praktično sigurno da će Frankfurt otkupiti njegov ugovor jer ima pravo na to.

Isti izvori ističu da Jirgen Klop često gleda ka Bundesligi u potrazi za pojačanjima, a kako je to slučaj onda Jović nije mogao da mu prođe ispod radara.

Klop je već ranije doveo Marka Grujića na Enfild tako da mu ovo ne bi bio prvi put da dovede srpskog igrača u svoj tim. Takođe, uverio se i protiv Crvene zvezde da ovdašnji igrači znaju da igraju ovaj sport.

Jović je ove sezone imao devet golova i tri asistencije u 13 mečeva, uključujući pet golova na jednom meču protiv Dizeldorfa.

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar