ФСС и УЕФА ријешили проблем!

250. 000 и нема више попуста! У Ниону су приметили да је Фудбалски савез Србије издао лиценцу Војводини за учешће у квалификацијама за Лигу Европе, а није смео.

Фудбал 10.11.2018 | 10:00
ФСС и УЕФА ријешили проблем!
У Ниону су приметили да је Војводина добила лиценцу за евро-купове прошлог лета, иако није смела.

Фудбалски савез Србије неће више моћи да чини уступке нашим клубовима приликом издавања лиценце за УЕФА такмичења!

Људи из Ниона приметили су да је ФСС прошлог пролећа одобрио Војводини излазак на међународну сцену и лиценцирао је за квалификације за Лигу Европе 2017/18, иако најстарији српски клуб није испунио услове прописане УЕФА финансијским фер-плејом.

То је утврђено на крају постпупка који је започет у новембру 2017. и окончан ове недеље, након чега је УЕФА информацију о казни за наш Савез објавила на свом сајту.

Другим речима, Воша је добила лиценцу уместо забране и то је био повод за састанак између европске и наше куће фудбала после ког је потписан нови споразум о начину лиценцирања клуба Суперлиге за међународна такмичења.

Укратко - попуста више неће бити.

ФСС се овом приликом обавезао да плати 250.000 евра за пропусте начињене приликом лиценцирања клубова претходних сезона (150.000 одмах, 100.000 у две рате током наредне две године), с тим да ће УЕФА наставити да прати ситуацију и контролише рад наших фудбалских органа.

Међутим, уколико УЕФА до истека периода контроле рада ФСС (сезона 2020/21) уочи нове неправилности, новчана казна могла би да буде увећана за још 150.000 евра, мада треба имати на уму и да постоје оштрије санкције - и по Савез и по клубове.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар