FSS i UEFA riješili problem!

250. 000 i nema više popusta! U Nionu su primetili da je Fudbalski savez Srbije izdao licencu Vojvodini za učešće u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a nije smeo.

Fudbal 10.11.2018 | 10:00
FSS i UEFA riješili problem!
U Nionu su primetili da je Vojvodina dobila licencu za evro-kupove prošlog leta, iako nije smela.

Fudbalski savez Srbije neće više moći da čini ustupke našim klubovima prilikom izdavanja licence za UEFA takmičenja!

Ljudi iz Niona primetili su da je FSS prošlog proleća odobrio Vojvodini izlazak na međunarodnu scenu i licencirao je za kvalifikacije za Ligu Evrope 2017/18, iako najstariji srpski klub nije ispunio uslove propisane UEFA finansijskim fer-plejom.

To je utvrđeno na kraju postpupka koji je započet u novembru 2017. i okončan ove nedelje, nakon čega je UEFA informaciju o kazni za naš Savez objavila na svom sajtu.

Drugim rečima, Voša je dobila licencu umesto zabrane i to je bio povod za sastanak između evropske i naše kuće fudbala posle kog je potpisan novi sporazum o načinu licenciranja kluba Superlige za međunarodna takmičenja.

Ukratko - popusta više neće biti.

FSS se ovom prilikom obavezao da plati 250.000 evra za propuste načinjene prilikom licenciranja klubova prethodnih sezona (150.000 odmah, 100.000 u dve rate tokom naredne dve godine), s tim da će UEFA nastaviti da prati situaciju i kontroliše rad naših fudbalskih organa.

Međutim, ukoliko UEFA do isteka perioda kontrole rada FSS (sezona 2020/21) uoči nove nepravilnosti, novčana kazna mogla bi da bude uvećana za još 150.000 evra, mada treba imati na umu i da postoje oštrije sankcije - i po Savez i po klubove.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar