Мирослав Ђукић резервна опција!

Томаш Жонса га ставио на списак кандидата! Лех тражи тренера после разлаза са још једним Србином.

Фудбал 08.11.2018 | 18:45
Мирослав Ђукић резервна опција!
Само три месеца после растанка са Партизаном, могао би Мирослав Ђукић да нађе нови посао, пошто пољски медији уверавају да је кандидат за шефа струке Леха из Познања. Руку на срце, не као прва, већ резервна опција за случај да Адам Навака не прихвати позив и лати се посла у клупском фудбалу.

Посебно је занимљиво што је на функцији спортског директора Леха од краја августа Томаш Жонса, овдашњим љубитељима фудбала познат као први Пољак у историји Партизана из сезоне кад је изборен пласман у Лигу шампиона (2003/04). Медији уверавају да је његов први пик Навалка, који је после петогодишњег селекторског стажа напустио клупу репрезентације Пољске после дебакла на Мундијалу у Русији. Сад га клуб из Познања зове да угаси пожар који букти после разочаравајућег почетка сезоне и тек седме позиције у шампионату.

После три везана пораза (два у првенству и елиминације из купа) цех је платио Београђанин Иван Ђурђевић. Некадашњи дефанзивац Рада и Звездаре дуго је радио у млађим категоријама, у мају је прекомандован у први тим, али амбициозни план пробоја у врх пољског фудбала нису пратили резултати, па је смењен. Зато јеАдам Навалка прва опција, као искусни стратег, а медији са лица места преносе да Мирослав Ђукић спада у резервне варијанте.

И није једини на Б листи, јер се осим некадашњег селектора Србије и тренера Партизана позиву надају још Швеђанин Ханс Бакего и Данас Томас Кристијансен.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар