Звезди 15 одсто шанси да прође групу!

Газетина рачуница. . . Сви Италијани иду даље! Ко како стоји пред завршна два кола Лиге шампиона?

Фудбал 08.11.2018 | 17:45
Звезди 15 одсто шанси да прође групу!
Само је Барселона сигурна. Завршетком четвртог кола постало је јасно да су Каталонци једини од 32 клуба који је озваничио пласман у нокаут фазу Лиге шампиона. И то у изузетно захтевној групи, поред Интера, Тотенхема и ПСВ-а, састав Ернестеа Валвердеа успео је пре завршних 180 минута да скупи десет бодова и обезбеди пролаз у осмину финала и до краја године може више да се посвети Примери и Купу краља.

А шта је са осталима?

Близу овере пласмана су Порто, Бајерн, Манчестер Сити, Јувентус, Реал и Рома, међутим, нико од њих није теоретски сигуран, те се Газета дело спорт бавила прорачунима ко какве шансе има у завршне две рунде најатрактивнијег клупског такмичења на планети. Разумљиво, као италијански дневник, акценат је ставила на учинак клубова из Серије А, а у очи одмах упада могућност да први пут после сезоне 2002/03 сви представници тамошње лиге прођу групу. Пре 16 лета учинили су то Јувентус, Интер, Милан и Рома, а сад је једина разлика у томе што су Росонере заменили Наполитанци и, ако ћемо објективно, не само што су на деоби лидерске позиције Групе Ц, него што играју и најатрактивнији фудбал у друштву у коме се налазе још Ливерпул, Пари Сен Жермен и Црвена звезда.

Преостали мечеви су дерби ПСЖ – Ливерпул на Парку принчева и гостовање црвено-белих под Везувом (28. новембра), односно окршај Црвених и Италијана на Енфилду, а дуел спрког првака и Светаца на Маракани (11. децвембра).

„Ова група је најуједначенија од свих. И најузбудљивија. Наредна рунда може да буде одлучујућа за тим Карла Анчелотиј, уколико слави против Црвене звезде на Сан Паолу, а ПСЖ не добије Ливерпул код куће, У том случају Наполи иде даље“, објашњава Газета.

Газета сматра да ће поредак у групи остати исти какав је сада, што значи да ће у осмину финала Наполи и Ливерпул (према прорачунима овог листа имају 65 одсто шанси за тако нешто), мало слабије се котира ПСЖ (55%), док је Црвена звезда на 15 одсто шанси. Што, уопште, није мало, имајући у виду конкуренцију, па и прогнозе препочетка такмичења, кад је постотак био мизеран и мало ко је са стране веровао да тим ВладанаМилојевића може и бод да узме. Четири је већ подвиг.

Што се осталих италијанских представника тиче, Газета је уверена да ће заједно са Барсом из Групе Б изаћи Интер (65% шанси), који 28. новембра у вероватно кључном дуелу гостује Тотенхему на Вемблију, да само теорија недостаје Роми и Реал Мадриду (по 95%) да заједно прођу Групу Г (наредни меч играју на Олимпику), док се на исти начин процењују могућности Јувентуса, јер упркос поразу од Манчестера првак Италије има зицере против Валенсије код куће и Јанг Бојса у Швајцарској да осигура пролаз.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар