Zvezdi 15 odsto šansi da prođe grupu!

Gazetina računica. . . Svi Italijani idu dalje! Ko kako stoji pred završna dva kola Lige šampiona?

Fudbal 08.11.2018 | 17:45
Zvezdi 15 odsto šansi da prođe grupu!
Samo je Barselona sigurna. Završetkom četvrtog kola postalo je jasno da su Katalonci jedini od 32 kluba koji je ozvaničio plasman u nokaut fazu Lige šampiona. I to u izuzetno zahtevnoj grupi, pored Intera, Totenhema i PSV-a, sastav Ernestea Valverdea uspeo je pre završnih 180 minuta da skupi deset bodova i obezbedi prolaz u osminu finala i do kraja godine može više da se posveti Primeri i Kupu kralja.

A šta je sa ostalima?

Blizu overe plasmana su Porto, Bajern, Mančester Siti, Juventus, Real i Roma, međutim, niko od njih nije teoretski siguran, te se Gazeta delo sport bavila proračunima ko kakve šanse ima u završne dve runde najatraktivnijeg klupskog takmičenja na planeti. Razumljivo, kao italijanski dnevnik, akcenat je stavila na učinak klubova iz Serije A, a u oči odmah upada mogućnost da prvi put posle sezone 2002/03 svi predstavnici tamošnje lige prođu grupu. Pre 16 leta učinili su to Juventus, Inter, Milan i Roma, a sad je jedina razlika u tome što su Rosonere zamenili Napolitanci i, ako ćemo objektivno, ne samo što su na deobi liderske pozicije Grupe C, nego što igraju i najatraktivniji fudbal u društvu u kome se nalaze još Liverpul, Pari Sen Žermen i Crvena zvezda.

Preostali mečevi su derbi PSŽ – Liverpul na Parku prinčeva i gostovanje crveno-belih pod Vezuvom (28. novembra), odnosno okršaj Crvenih i Italijana na Enfildu, a duel sprkog prvaka i Svetaca na Marakani (11. decvembra).

„Ova grupa je najujednačenija od svih. I najuzbudljivija. Naredna runda može da bude odlučujuća za tim Karla Ančelotij, ukoliko slavi protiv Crvene zvezde na San Paolu, a PSŽ ne dobije Liverpul kod kuće, U tom slučaju Napoli ide dalje“, objašnjava Gazeta.

Gazeta smatra da će poredak u grupi ostati isti kakav je sada, što znači da će u osminu finala Napoli i Liverpul (prema proračunima ovog lista imaju 65 odsto šansi za tako nešto), malo slabije se kotira PSŽ (55%), dok je Crvena zvezda na 15 odsto šansi. Što, uopšte, nije malo, imajući u vidu konkurenciju, pa i prognoze prepočetka takmičenja, kad je postotak bio mizeran i malo ko je sa strane verovao da tim VladanaMilojevića može i bod da uzme. Četiri je već podvig.

Što se ostalih italijanskih predstavnika tiče, Gazeta je uverena da će zajedno sa Barsom iz Grupe B izaći Inter (65% šansi), koji 28. novembra u verovatno ključnom duelu gostuje Totenhemu na Vembliju, da samo teorija nedostaje Romi i Real Madridu (po 95%) da zajedno prođu Grupu G (naredni meč igraju na Olimpiku), dok se na isti način procenjuju mogućnosti Juventusa, jer uprkos porazu od Mančestera prvak Italije ima zicere protiv Valensije kod kuće i Jang Bojsa u Švajcarskoj da osigura prolaz.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar