Списак Шпаније за БиХ и Хрватску...

Енрике залепио Албу у Панини албум, фали Алкасер! Барсин леви бек поново у репрезентацији. . .

Фудбал 08.11.2018 | 17:15
Списак Шпаније за БиХ и Хрватску...
Ђорди Алба поново члан Црвене фурије. Селектор Шпаније Луис Енрике вратио је левог бека Барселоне у тим први пут откако је и сам преузео диригентску палицу, па ће Алба бити на располагању некадашњем тренеру из заједничког времена на стадиону Камп Ноу за утакмице са Хрватском (Лига нација) и Босном и Херцеговином (пријатељска).

Место у тиму је изгубио Челсијев Маркос Алонсо, иако су медији на Пиринејима писали да Енрике и Алба вуку нерашчишћене рачуне још из Барсе. Ипак, како 28-годишњи фудбалер ове јесени игра веома добром Алонсоје извукао краћу шибицу.

Изненађење је донекле и одсуство Пака Алкасера, који је морао да уступи место опорављеном Иску. Није спорно да Иско мора да буде ту, али се очекивало да ће Алкасеру голгетерска форма из Дортмунда (осам голова за свега 369 минута на терену) бити довољна да се задржи у репрезентацији. Међутим, да се не лажемо, Алкасер је углавном резервиста и у Дортмунду, а у Шпанији је конкуреција заиста паклена.

Премијерни позив стигао је на адресу Еспањоловог штопера Марија Ермоса, док је ту и Дијего Љоренте из Реал Сосиједада, па и Ињиго Мартинез, који је изазвао велику полемику када је због повреде пропустио последње окупљање Шпаније, али је зато био у репрезентацији Баскије?!

Луис Енрике очигледно уме да опрости.

На крају, ту су и Виљареалов Пабло Форналс и још један дебитант Браис Мендез, офанзивни везни Бетиса. Њих двојица су ту да одмене повређене репрезентативце Кокеа и Тијага Алкантару.

ТИМ ШПАНИЈЕ ЗА ХРВАТСКУ И БИХ:

Голмани: Пау Лопез (Бетис), Давид Де Хеа (Манчестер јунајтед), Кепа Аризабалага (Челси).

Одбрамбени: Цезар Аспиликуета (Челси), Дијего Љоренте (Реал Сосиједад), Серхио Рамос (Реал Мадрид); Марио Хермосо (Еспањол), Хозе Луис Гаја (Валенсија), Ђорди Алба (Барселона).

Везни: Серђи Роберто (Барселона), Браис Мендез (Селта), Родри (Атлетик), Серхио Бускетс (Барселона), ПаблоФорналс (Виљареал), Саул Њигез (Атле тико Мадрид), Иско (Реал Мадрид).

Нападачи: Сусо (Милан), Марко Асенсио (Реал Мадрид), Родриго (Валенсија), Јаго Аспас (Селта), АлвароМората (Челси).

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар