Spisak Španije za BiH i Hrvatsku...

Enrike zalepio Albu u Panini album, fali Alkaser! Barsin levi bek ponovo u reprezentaciji. . .

Fudbal 08.11.2018 | 17:15
Spisak Španije za BiH i Hrvatsku...
Đordi Alba ponovo član Crvene furije. Selektor Španije Luis Enrike vratio je levog beka Barselone u tim prvi put otkako je i sam preuzeo dirigentsku palicu, pa će Alba biti na raspolaganju nekadašnjem treneru iz zajedničkog vremena na stadionu Kamp Nou za utakmice sa Hrvatskom (Liga nacija) i Bosnom i Hercegovinom (prijateljska).

Mesto u timu je izgubio Čelsijev Markos Alonso, iako su mediji na Pirinejima pisali da Enrike i Alba vuku neraščišćene račune još iz Barse. Ipak, kako 28-godišnji fudbaler ove jeseni igra veoma dobrom Alonsoje izvukao kraću šibicu.

Iznenađenje je donekle i odsustvo Paka Alkasera, koji je morao da ustupi mesto oporavljenom Isku. Nije sporno da Isko mora da bude tu, ali se očekivalo da će Alkaseru golgeterska forma iz Dortmunda (osam golova za svega 369 minuta na terenu) biti dovoljna da se zadrži u reprezentaciji. Međutim, da se ne lažemo, Alkaser je uglavnom rezervista i u Dortmundu, a u Španiji je konkurecija zaista paklena.

Premijerni poziv stigao je na adresu Espanjolovog štopera Marija Ermosa, dok je tu i Dijego Ljorente iz Real Sosijedada, pa i Injigo Martinez, koji je izazvao veliku polemiku kada je zbog povrede propustio poslednje okupljanje Španije, ali je zato bio u reprezentaciji Baskije?!

Luis Enrike očigledno ume da oprosti.

Na kraju, tu su i Viljarealov Pablo Fornals i još jedan debitant Brais Mendez, ofanzivni vezni Betisa. Njih dvojica su tu da odmene povređene reprezentativce Kokea i Tijaga Alkantaru.

TIM ŠPANIJE ZA HRVATSKU I BIH:

Golmani: Pau Lopez (Betis), David De Hea (Mančester junajted), Kepa Arizabalaga (Čelsi).

Odbrambeni: Cezar Aspilikueta (Čelsi), Dijego Ljorente (Real Sosijedad), Serhio Ramos (Real Madrid); Mario Hermoso (Espanjol), Hoze Luis Gaja (Valensija), Đordi Alba (Barselona).

Vezni: Serđi Roberto (Barselona), Brais Mendez (Selta), Rodri (Atletik), Serhio Buskets (Barselona), PabloFornals (Viljareal), Saul Njigez (Atle tiko Madrid), Isko (Real Madrid).

Napadači: Suso (Milan), Marko Asensio (Real Madrid), Rodrigo (Valensija), Jago Aspas (Selta), AlvaroMorata (Čelsi).

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar